NK Osijek uvodi venske skenere na ulaze u stadion?

YouTube screenshot/Ferencvárosi Torna Club – FradiMédia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dosadašnji način ulaska na stadion mogao bi postati stvar prošlosti za navijače osječkog prvoligaša.

Mađarska tvrtka BioSec Group objavila je danas kako će osječki Gradski vrt dobiti novu tehnologiju ulaza na stadion. Predstavnici NK Osijeka i BioSeca potpisali su ugovor kojim je mađarskoj tvrtki povjereno uvođenje nove StadiumGuard tehnologije.

Podsjetimo, radi se o istom sustavu protiv kojeg su duže vrijeme ratovali navijači Ferencvarosa i koji je izazvao veliko nezadovoljstvo i podjele među mađarskim ljubiteljima nogometa, sve dok napokon, krajem prošle sezone, nije postignut kompromis, a venski skeneri ukinuti što je rezultiralo povratkom navijača Ferencvarosa na stadion nakon 3 i pol godine protesta i izbivanja.

StadiumGuard sustav sastoji se, prema podacima s web stranice tvrtke, od modernizacije načina kupnje ulaznica, integriranog nadzora sigurnosnim kamerama te već spomenutim spornim „LifePass+“ sustavom za očitavanje vena u ruci što omogućava trenutno identificiranje navijača te stopostotnu kontrolu i nadzor nad ljudima koji ulaze na stadion.

Iz „tweeta“ se ne može zaključiti radi li se o sustavu koji će eventualno biti implementiran u novi stadion ili će se on instalirati i na sadašnji Gradski vrt. Odogovor na to pitanje znati ćemo nakon što nam stigne odgovor na upit iz NK Osijek.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter