Nogometni agenti planiraju pravnu borbu protiv FIFA-e

Photo credit: ryan_fung via Visual hunt / CC BY-SA
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Udruženje nogometnih agenata (AFA) namjerava pokrenuti pravnu borbu protiv FIFA-e koja je ovog rujna bez konzultacija s njima predložila ograničavanje naknada agentima smatrajući navedeni prijedlog nezakonitim te protivnim principima slobodnog tržišta.

The Ultimate Managed Hosting Platform

>> FIFA ograničava posudbe igrača i provizije agenata

FIFA od 2021. godine želi uvesti ograničenje provizija agentima na način da bi maksimalno 10% pripalo za agenta kluba koji igrač napušta, 3% za osobnog agenta igrača te 3% za agenta kluba za kojeg igrač potpisuje. Također se zbog izbjegavanja sukoba interesa predlaže zabrana višestrukog zastupanje istog agenta u jednom transfera (u nekim slučajevima isti agent je zastupnik oba kluba i igrača).

Obzirom da je prema podacima FIFA-e agentima u 2019. godini pripalo oko 580 milijuna eura, što je gotovo 20% više nego u prethodnoj godini, agenti su putem svog udruženja spremni na pravnu borbu kako bi zaštitili svoje interese, a o konkretnim mjerama koje namjeravaju poduzeti raspravljat će na godišnjem okupljanju koje je zakazano idućeg mjeseca.

U međuvremenu AFA je svoj pravni tim pojačala tvrtkom Linklaters te odvjetnikom Nick de Marcom, a njihov prvi zadatak je kontaktirati FIFA-u te je obavijestiti o svojim namjerama, kao i pozvati njihove predstavnike na dodatne razgovore o navedenoj temi.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter