Nogometni sindikat: Uvedite ugovore o radu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatska udruga “Nogometni sindikat” danas je uputila javnosti novo priopćenje o problemima s kojima se susreću njihovi članovi. Njihovom članu Mariu Jurinu, bivšem igraču NK Croatia Sesvete, zbog dugova na ime poreza i doprinosa blokirana je imovina i uslijedila je ovrha imovine (automobil). Unatoč tome što je Arbitražni sud HNS-a presudio u korist nogometaša klub mu je propao, dugovi su ostali, kao i obveze igrača prema državi. Iz sindikata poručuju kako su istu sudbinu doživjeli i igrači NK Varaždina i NK Karlovca, te igrači klubova koji ne redovito izvršavaju svoje obveze prema igračima. Podsjećaju i da su nogometaši samostalni djelatnici koji su dužni svoje obveze u vidu poreza, prireza, te mirovinskog i zdravstvenog osiguranja izvršavati pravovremeno unatoč neredovitim primanjima koji neki imaju.

Prozvali su neprofesionalno i neodgovorno ponašanje čelnika pojedinih nogometnih klubova kao i pozvali HNS da u što kraćem mogućem roku dosadašnje ugovore po kojima su se nogometaši zapošljavali kao samostalni djelatnici zamjene s ugovorima o radu jer bi to spriječilo ovakve situacije. Još jednom su upozorili da je krajnji rok za implementaciju radnih ugovora 15.4.2015. godine, kako je regulirano Autonomnim ugovorom koji su potpisali FIFPro (sindikat nogometaša), UEFA, ECA (sindikat nogometnih klubova), EPFL (sindikat nogometnih liga). “Ne želimo da nogomet stvara socijalne slučajeve” istakli su za kraj svog priopćenja.

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter