Search
Close this search box.

Nogometplus.net – medijski pokrovitelj Bile noći u Zagrebu

Bila noć Hajduka desetljećima je bio koncentrirani izljev emocija prema voljenom klubu. Način da ljudi i izvan Splita pokažu bar na taj jedan dan čak i institucionalno kako je njihova infišanost klubom nemjerljiva. DPH Zagreb, prva takva organizacija osnovana 1949. godine, bila je pokretač takve prakse, a njihova su okupljanja u Zagrebu ušla čak i u legendu, opisanu u jednom divnom djelu koje se zove “Feniks””, autobiografskom djelu Branka Šimunića, jednog od osnivača tog DPH, i najstarijeg člana danas revitaliziranog društva.

Kroz godine se to razvodnilo, a Bile noći su, nažalost, postale nešto što nisu trebale. Previše politike, previše kiča, previše mutnih poslova s financijama, a premalo one iskonske osjećajnosti prema klubu. Jednostavno krivo. Stoga se primjerice i meni dogodilo da iako sam od 1998. godine u Zagrebu, nikad do lani nisam bio nikakav član nikakvog povjerenstva ili društva prijatelja. Lani je onda došlo do promjene, DPH Zagreb se revitalizirao, nanovo je osnovan, ali na temeljima onog starog društva iz 1949. godine. Skupina entuzijasta, kojoj sam imao čast, privilegiju i dužnost pristupiti, odlučila je Hajdukovce u Zagrebu vratiti korijenima. Ljubavi.

Danas s ponosom možemo najaviti Bili noć, kojoj smo dali dodatak u nazivu “za Hajduka”. Tim smo dodatkom željeli pokazati kako se radi o zaokretu, povratku kad je klub bio najvažniji dio tog događanja, a nikakav defile političara i kiča. Bila noć za Hajduka biti će održana 16. svibnja ove godine u prostorima Kavane i restorana Muzej, smještenog na elitnoj lokaciji Trga maršala Tita u Zagrebu, u sklopu Muzeja za umjetnost i obrt. Možemo obećati samo dvije stvari: dobru zabavu i činjenicu da će Hajduk biti najvažniji na toj večeri, ništa drugo.

Naša nastojanja prepoznali su i mediji, tako da s ponosom možemo kazati da je i nogometplus.net odlučio biti medijski sponzor. Uz njih, tu će ulogu imati i časopis “Naprid bili”. Zahvalni smo im jer prepoznaju da je ono što mi radimo pozitivno, da na svoj mali način pripomaže čišćenju kaljuže današnjeg nogometa.

Danko Radaljac,
dopredsjednik DPH Zagreb


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter