Nova TV osigurala prijenose utakmica Vatrenih u sljedećih šest godina

Foto: Drago Sopta / HNS

Utakmice hrvatske nogometne reprezentacije i sljedećih šest godina prenosit će Nova TV i gol.hr. Između TV kuće i UEFA-e je postignut dogovor koji uključuje nastupe Vatrenih u kvalifikacijama za UEFA EURO 2024, kvalifikacijama za FIFA Svjetsko nogometno prvenstvo 2026, kvalifikacije za UEFA EURO 2028, kao i utakmice UEFA Lige nacija 2022., 2024. i 2026. godine. Osim toga ljubitelji nogometa u programu Nove TV moći će pratiti i sve prijateljske utakmice nacionalne reprezentacije.

 ”Ponosni smo što na Novoj TV nastavljamo prenositi najuzbudljiviji sportski sadržaj. Emitirati utakmice hrvatske nogometne reprezentacije predstavlja nam čast, ali i odgovornost da gledateljima sadržaj prezentiramo na najbolji mogući način. Nova TV kao najjača multimedijalna platforma nastavlja i u narednih šest godina kroz sinergiju televizije i digitalnih kanala kreirati dodatnu vrijednost, aktualan i atraktivan sadržaje za sve gledatelje reprezentacije.”, izjavio je predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić za gol.hr.

Uz sportsku redakciju Nove TV koju čine novinari s bogatim iskustvom u izvještavanju s velikih sportskih događanja, komentatori u studiju bit će renomirani nogometni profesionalci Robert Jarni i Aljoša Vojnović. Urednik projekta je Saša Lugonjić koji je izjavio:

– ”Interes koji u najširoj javnosti izazivaju nastupi Vatrenih neusporediv je s bilo čim drugim i samim time raditi na projektu reprezentacije najveći je mogući izazov u našem poslu. Svi skupa smo iznimno sretni i motivirani zbog produžetka ugovora koji znači da će svjetski doprvaci biti u programu i u idućem periodu. Početak novog ciklusa bit će iznimno sadržajan, jer nas u samo 10 dana lipnja čekaju čak 4 utakmice UEFA Lige nacija. Najprije domaćinstva Austriji i Francuskoj, pa odlazak u goste Dancima i Francuzima. U rujnu su pred nama preostale dvije utakmice UEFA Lige nacija, a odluči li se Zlatko Dalić na prijateljsku utakmicu uoči samog početka FIFA Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru i nju će gledatelji moći pratiti u našem programu.”

Glavni producent informativnog programa Nove TV Antonio Blašković, koji vodi produkciju projekta, je zaključio: ”Kvalitetna priprema i tim ono su što čine uspjeh projekta. Kada je čovjek dio ekipe satkane od vrhunskih profesionalaca onda i zahtjevni projekti poput prijenosa utakmica hrvatske nogometne reprezentacije nisu zahtjevni, dapače. Ono pak što produkciju utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije čini drugačijima, posebnima je dodatni nacionalni naboj, ponos i emocije koje odlaze u neslućene ili možda bolje rečeno nemjerljive visine, nebitno radi li se o sreći ili tuzi. To sve je toliko prisutno u okruženju stadiona da ne možeš ostati hladan bez obzira koliko se trudiš biti hladan profesionalac. Ponosan sam što imam priliku biti dio ove cijele priče i to me čini sretnim, kako profesionalno tako i ljudski, navijački.”

Utakmice Vatrenih na Novoj TV prenose se od 2018. godine, a u prosjeku je od tada svaki drugi gledatelj pratio susrete hrvatske reprezentacije putem te TV kuće.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter