Novi sustav bodovanja za UEFA koeficijente

Liga prvaka i Europska liga
Foto: nportal.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Već smo najavili promjene koje će uslijediti u sljedećem ciklusu klupskih natjecanja UEFA-e, za razdoblje od 2018. do 2021. godine. Nastavno na prethodne promjene UEFA je utvrdila i novi sustav bodovanja.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Kako će svi klubovi koji napuste natjecanje u kvalifikacijama za Ligu prvaka imati novu priliku kroz kvalifikacije Europske lige, tamo će i dobiti svoje bodove. Ostatak natjecanja Lige prvaka nosi iste bodove.

U Europskoj ligi novost je pretkolo u kvalifikacijama pa se sve pomiče za jednu skalu, ali i uvećava bodovanje. Tako će se za ispadanje u 4. kolu kvalifikacija dobiti 2.5 bodova umjesto dosadašnjih 1.5, a u skupinama garantirana 3 boda umjesto 2.

Nažalost, novi sustav nikako ne ide u prilog manjim državama i klubovima srednjeg razreda jer se osiguravanjem mjesta bogatima u skupinama Lige prvaka sve ispod poremetilo na taj način da praktički mogu imati dvije vrlo teške prepreke za ulazak u skupine.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter