Novi sustav bodovanja za UEFA koeficijente

Liga prvaka i Europska liga
Foto: nportal.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Već smo najavili promjene koje će uslijediti u sljedećem ciklusu klupskih natjecanja UEFA-e, za razdoblje od 2018. do 2021. godine. Nastavno na prethodne promjene UEFA je utvrdila i novi sustav bodovanja.

Kako će svi klubovi koji napuste natjecanje u kvalifikacijama za Ligu prvaka imati novu priliku kroz kvalifikacije Europske lige, tamo će i dobiti svoje bodove. Ostatak natjecanja Lige prvaka nosi iste bodove.

U Europskoj ligi novost je pretkolo u kvalifikacijama pa se sve pomiče za jednu skalu, ali i uvećava bodovanje. Tako će se za ispadanje u 4. kolu kvalifikacija dobiti 2.5 bodova umjesto dosadašnjih 1.5, a u skupinama garantirana 3 boda umjesto 2.

Nažalost, novi sustav nikako ne ide u prilog manjim državama i klubovima srednjeg razreda jer se osiguravanjem mjesta bogatima u skupinama Lige prvaka sve ispod poremetilo na taj način da praktički mogu imati dvije vrlo teške prepreke za ulazak u skupine.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter