Novopronađeno zajedništvo

Nakon bure emocija Hajduk bi trebao mirno dočekati Lokomotivu. Igrači su svoje rekli u Osijeku, Leko i Jakobušić na pressicama. Zaključak je jasan. Hajduk je svojom kvalitetom na mjestu koje trenutno zaslužuje, drugom. Derbi u Zagrebu je bio sramotan, kup u Osijeku realan. Predsjednik je preuzeo odgovornost za dosta toga, Leko je napravio kompromis s odgodom svoje igre, ali nije zaboravio, igrači su dobili svoju komfornu zonu.

Čovjek uči dok je živ. Iz iskustva.

Nažalost, zbog svih tih neasvršenosti Hajduk je u prvenstvu izgubio korak, što je i prednost da može do kraja igrati rasterećen. Navijači bi radije obrnuto, ali što je tu je. Iz ove kože stalnog učenja i usavršavanja izgleda ne možemo. Zbog svega toga će i mlađi igrači dobiti više prilika, što je najveća dobit.

Hajduk će u obrani opet igrati u sustavu 4-2-3-1 dok će napadački provoditi taktiku Leke koja je slična onoj prvotnoj geometriji. Uloge su ipak bitno drugačije.

Melnjak ili Lovrencsics će završavati dublje dok će Fossati biti taj koji iz zadnje linije pomaže u organizaciji igre. Igrači u napadu imaju njima bliže zadaće, Krovinović i Livaja više vremena i prostora. Obrana je “odmarajuća” u odnosu na onih 3-5-2. Ovdje nisu na vjetrometini stalnih duela, imaju puno više pomoći suigrača.

Ipak, Lokomotiva će za razliku od Osijeka biti spremnija za promjenu Lekine taktike. Dobro će analizirati kup utakmicu. Svakako će biti zanimljivo vidjeti reakciju i uigranost Hajdukovih igrača ako gosti izađu u visoki presing. Nadamo se izostanku “kenda” i ovaj put organiziran izlazak sa spuštanjem Krovinovića po potrebi.

Lučić je dobio prednost nad Sentićem prvenstveno zbog “neke promjene”, ali i igre nogom u čemu se mladi vratar pogubio. Bez toga jednostavno nema prve faze organizacije napada.

Pobjeda Hajduku donosi dodatni mir koji će očvrsnuti novopronađeno zajedništvo na svim razinama. Prvenstveno je to potrebno zbog lova na novi trofej kupa jer u prvenstvu ostatak HNL-a igra “tko manje”.

Koliko god mi oscilirali, drugi osciliraju više.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter