Odbor za hitnost odlučio: Hrvatska – Italija na Maksimiru

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Prema objavljenim informacijama na stranicama HNS-a 12. lipnja ove godine u 20:45 sati Hrvatska i Italija u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo odmjerit će snage na stadionu Maksimir u Zagrebu. Odlučio je tako Odbor za hitnost Hrvatskog nogometnog saveza.

Zanimljivo da o najvećoj utakmici kvalifikacija nije odlučivao Izvršni odbor HNS-a koji broji 17 članova, već Odbor za hitnost koji broji samo 7 članova jer, kako navode u priopćenju, su trebali poštovati rok UEFA-e za određivanje domaćinstva utakmica Europskih kvalifikacija. Odbor za hitnost čine predsjednik Davor Šuker, izvršni predsjednik Damir Vrbanović i dopredsjednici Izvršnog odbora HNS-a: Zdravko Mamić (GNK Dinamo, Zagreb), Damir Mišković (HNK Rijeka), Ante Vučemilović Šimunović (predsjednik Osječko-baranjskog županijskog saveza, natjecateljska komisija HNS-a, Osijek), Ante Kulušić (sudačka komisija, Šibenik) i Đuro Bukvić (predsjednik Virovitičko-podravskog županijskog saveza, Lukač). Zanimljivo je i da su prošlogodišnjim izmjenama Statuta HNS-a odredili da njihove odluke više ne mora potvrditi Izvršni odbor HNS-a.

Čitatelje nogometplusa ovakva odluka i ne iznenađuje previše, jer smo već u listopadu pisali o tome da je HNS svojim partnerima ponudio oglašivačke pakete za oglašavanje na susretu s Italijom koji će se igrati u Maksimiru. Tada su nam to opovrgnuli. Glasnogovornik Tomislav Pacak je oštro demantirao navedene informacije:

– Ne možemo potvrditi tu informaciju, jer o tomu odlučuje Izvršni odbor, a kada Izvršni odbor o tomu odluči – mi o tomu odmah informiramo javnost putem naših kanala komunikacije.

Hrvatska reprezentacija godinama igra skoro isključivo na Maksimiru, dok drugi gradovi dobivaju mrvice. Posebno su ogorčeni u Splitu koji svog Hajduka, za Hrvatske prilike, prate u natprosječnim brojevima. I sam Poljud je sigurno jedan od najboljih stadiona u Hrvatskoj. U zadnjih godinu dana postavljen je i videonadzor, brojači na ulazima, te promijenjena trava i drenaža. Unatoč svemu navedenom 2011. godine su ugostili domaću reprezentaciju u kvalifikacijskom susretu s Gruzijom, a prije toga ništa dugih 14 godina. Spomenimo da je tada, u terminu Gruzije, na Maksimiru gostovao Bon Jovi, a Anđelka Visković, tadašnja zamjenica tadašnjeg gradonačelnika Željka Keruma, upoznala je javnost da je HNS obećao/ugovorio da će u sljedećim reprezentativnim ciklusima čak dvije utakmice biti u Splitu. Ovo je drugi kvalifikacijski ciklus od tada bez da je reprezentacija posjetila Split.

Kada se spomene ovaj susret Split pada na pamet i jer je ovo drugi domaći kvalifikacijski ogled Hrvatske protiv Italije. 8. listopada 1995. godine Vatreni i Azzurri odigrali su 1:1 u Splitu. Spektakl koji se odvijao na tribinama i danas se prepričava.

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email