Odbor za hitnost odlučio: Hrvatska – Italija na Maksimiru

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Prema objavljenim informacijama na stranicama HNS-a 12. lipnja ove godine u 20:45 sati Hrvatska i Italija u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo odmjerit će snage na stadionu Maksimir u Zagrebu. Odlučio je tako Odbor za hitnost Hrvatskog nogometnog saveza.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Zanimljivo da o najvećoj utakmici kvalifikacija nije odlučivao Izvršni odbor HNS-a koji broji 17 članova, već Odbor za hitnost koji broji samo 7 članova jer, kako navode u priopćenju, su trebali poštovati rok UEFA-e za određivanje domaćinstva utakmica Europskih kvalifikacija. Odbor za hitnost čine predsjednik Davor Šuker, izvršni predsjednik Damir Vrbanović i dopredsjednici Izvršnog odbora HNS-a: Zdravko Mamić (GNK Dinamo, Zagreb), Damir Mišković (HNK Rijeka), Ante Vučemilović Šimunović (predsjednik Osječko-baranjskog županijskog saveza, natjecateljska komisija HNS-a, Osijek), Ante Kulušić (sudačka komisija, Šibenik) i Đuro Bukvić (predsjednik Virovitičko-podravskog županijskog saveza, Lukač). Zanimljivo je i da su prošlogodišnjim izmjenama Statuta HNS-a odredili da njihove odluke više ne mora potvrditi Izvršni odbor HNS-a.

Čitatelje nogometplusa ovakva odluka i ne iznenađuje previše, jer smo već u listopadu pisali o tome da je HNS svojim partnerima ponudio oglašivačke pakete za oglašavanje na susretu s Italijom koji će se igrati u Maksimiru. Tada su nam to opovrgnuli. Glasnogovornik Tomislav Pacak je oštro demantirao navedene informacije:

– Ne možemo potvrditi tu informaciju, jer o tomu odlučuje Izvršni odbor, a kada Izvršni odbor o tomu odluči – mi o tomu odmah informiramo javnost putem naših kanala komunikacije.

Hrvatska reprezentacija godinama igra skoro isključivo na Maksimiru, dok drugi gradovi dobivaju mrvice. Posebno su ogorčeni u Splitu koji svog Hajduka, za Hrvatske prilike, prate u natprosječnim brojevima. I sam Poljud je sigurno jedan od najboljih stadiona u Hrvatskoj. U zadnjih godinu dana postavljen je i videonadzor, brojači na ulazima, te promijenjena trava i drenaža. Unatoč svemu navedenom 2011. godine su ugostili domaću reprezentaciju u kvalifikacijskom susretu s Gruzijom, a prije toga ništa dugih 14 godina. Spomenimo da je tada, u terminu Gruzije, na Maksimiru gostovao Bon Jovi, a Anđelka Visković, tadašnja zamjenica tadašnjeg gradonačelnika Željka Keruma, upoznala je javnost da je HNS obećao/ugovorio da će u sljedećim reprezentativnim ciklusima čak dvije utakmice biti u Splitu. Ovo je drugi kvalifikacijski ciklus od tada bez da je reprezentacija posjetila Split.

Kada se spomene ovaj susret Split pada na pamet i jer je ovo drugi domaći kvalifikacijski ogled Hrvatske protiv Italije. 8. listopada 1995. godine Vatreni i Azzurri odigrali su 1:1 u Splitu. Spektakl koji se odvijao na tribinama i danas se prepričava.

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter