Search
Close this search box.

Odjeci sa Skupštine Hajduka

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Odličan financijski rezultat. Poboljšati cashflow. Nadzorni odbor je konačno Nadzorni odbor. Sjajni rezultati marketinga. Nikad bolji, kompletniji i transparentniji izvještaj poslovanja. Vrhunski rezultati akademije. Rezultat seniora je prolazan, ali s obzirom na veće ulaganje očekivao se puno bolji. Nije se dogodio zbog pogrešaka napravljenih u sportskom dijelu. Politika kao i uvijek uzme mikrofon za ispričati gomilu gluposti.

Ovo je ukratko izvještaj sa skupštine Hajduka, a svako od ovih poglavlja zaslužuje biti posebna tema. Uglavnom, rad Našeg Hajduka se vidi na svakom koraku. U prošlosti smo imali rijetke i prilično šture financijske izvještaje zbog kojih je uprava bila prilično kritizirana. Popravili su. U prošlosti smo imali nadzornike koji bi ispadali iz svake paštete za zrno slave. I sada to rade najčešće kritizirajući po društvenim mrežama, smatrajući se nešto bitnima. Podaci su curili na sve strane poželjnim novinarima. Danas rijetki znaju tko sjedi u sadašnjem sastavu koji se sastaje na mjesečnoj bazi i pregledava izvještaje. Izražavajući i opravdanu kritiku, kao ovdje s „cashflowom“. I ovo je rezultat rada Našeg Hajduka i osnivanja Hajdučke zajednice.

Marketing se konačno probudio. Ogroman broj članova je postojao i prije samo nije bio dovoljno animiran. Danas nema akcije koja ne prolazi. Pokretač svega je Marko Livaja. I ne samo u Hajduku. Svi mu se trebaju u HNL-u klanjati. Sad zamislite ako sjednu još koja bomba ili dvije u prijelaznom roku. Naravno, zaslužan je i odličan rad marketinške službe.

O rezultatima akademije znaju i ptice na grani, ponos su Hrvatske. Za sam klub je ipak puno bitniji njihov napredak prema i u seniorskoj konkurenciji. Uostalom isto piše i u strategiji kluba.

Nažalost, sav ovaj odličan rezultat nije pratio seniorski napredak. Usprkos prilično većim troškovima i skupljoj momčadi u prvenstvu se više zaostalo za prvim mjestom. I to u sezoni u kojoj Dinamo nije blistao. Što znači da će se morati biti puno puno bolji u narednoj. Greške smo više puta analizirali. Od Lekinih 352 do nedostatka pravih pojačanja, od čudnih ozljeda do jako loših utakmica. Naučili smo, kaže Leko. Valjda nećemo opet učiti iduće sezone, kažemo mi.

I za kraj ni o politici ne treba puno. Toliko gluposti odavno nismo čuli. U gradu koji ne može napraviti 100 metara nekih vitalnih cesta pričaju se bajke o stadionima, ulaganjima od nekoliko stotinama milijuna eura. Bez ikakve urbanističke ili arhitektonske podloge. Bez struke. Uostalom kao i kod prethodnika. Uvijek isto. Koliko želite stadiona? Tri? Četiri? Može. Koliko gledatelja? 20.000? Može. Tko je rekao Stari Plac prije par mjeseci? Ajmo sad Park mladeži.

Gradonačelniče bolje bi bilo stadion na Karepovac s 50.000 jer pazite već sada imamo skoro 15.000 pretplatnika pa je kapacitet od 20.000 nedovoljan, velik je ovo klub.

Naravno, nismo na to mislili, može.

Kao djeca s kanticama u pijesku. Ajmo napravit nekoliko novih stadiona i ostavit milijardu vrijednosti Poljuda da leži nakon što ga obnovimo.

Samo napravite prsten oko Poljuda za puno veću zaradu klubu i razonodu navijačima tijekom cijele utakmice (i par sati prije i nakon).

Zadnje objavljeno

Twitter