Održana skupština Našeg Hajduka – sljedeće godine radit će se na unaprjeđenju izbornog procesa

Foto: Naš Hajduk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje u Splitu održana je redovita godišnja skupština Udruge Naš Hajduk. U uvodnom djelu tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić osvrnuo se na godinu na izmaku koji su obilježili rezultatski neuspjesi i pandemija Covid -19.

The Ultimate Managed Hosting Platform

“Nitko kome je stalo do Hajduka, niti jedan navijač ne može biti zadovoljan godinom koja je iza nas. Na loše sportske rezultate, preizraženu ovisnost kluba o transferima te izostanak pomaka po pitanju jačanja uprave i odjela unutar kluba i izrade strategije o čemu se Naš Hajduk osvrnuo se na skupštini Hajduka u srpnju.”

Dodao je kako su to ujedno i teme na kojima Naš Hajduk kontinuirano inzistira, a to će i nastaviti raditi u budućnosti.

“Naši komentari temelje se na javno dostupnim planovima i objavljenim materijalima i zbog toga je važan i daljnji rad na transparentnosti kluba. Uvijek ističemo, od samih početaka Našeg Hajduka, kako je Uprava neovisna u donošenju odluka, a samim time i odgovorna za stanje u Hajduku. Dok je Nadzorni odbor tu da nadzire njen rad. Zato pozdravljamo što novi predsjednik upravo to naglašava od svog dolaska, a uskoro očekujemo i prezentaciju njegovih planova.”

U operativnom dijelu vezanom za članstvo i projekt otkupa dionica iznesen je osvrt na 2020. godinu.

“Ova godina rekordna je što se tiče prikupljenog iznosa donacija. Ukupno je skupljeno nešto manje od 4 milijuna kuna usprkos pandemiji zbog koje su izostale neke od planiranih aktivnosti”, objasnio je u svom izlaganju voditelj projekta otkupa Tomislav Mikulić.

Ukupan broj članova zadržan je na približno jednakoj razini kao i prošle godine iako je veći dio godine zbog epidemioloških mjera bilo onemogućeno raditi veća okupljanja članstva.

“Za 2021. u pripremi su noviteti vezani za obiteljske članarine i članove starije od 65 godina, a posebnu pažnju posvetit ćemo dodatnom poboljšanju usluge Odjela za članstvo i komunikacije s članovima”, istaknuo je voditelj Odjela za članstvo Teo Prkić.

Ukupno je na račun Hajduka u 2020. godini uplaćeno gotovo 5 milijuna kuna. Od ostalih aktivnosti izdvojen je snažniji angažman u radu Bilog srca te promocija dokumentarnog filma i knjige Naš Hajduk. U dijelu koji se odnosi na suvlasničku ulogu Našeg Hajduka najavljeno je konkretiziranje rada na unaprjeđenju modela na kojem će se raditi tijekom sljedeće godine. Tajnik Luka Domikulić objasnio je:

“Izborni proces je uz svoje dobre strane pokazao i određene manjkavosti. U proteklom periodu napravljena je opsežna analiza aktualnog načina biranja i postojećih članskih klubova u Europi i svijetu. Što rade i kako, kako biraju, koje su dobre strane takvih praksi, koje slabije te što je od postojećih dobrih praksi primjenjivo i u kojoj mjeri. Također, obavljen je niz sastanaka sa stručnjacima iz poslovne zajednice koji svojim znanjima i iskustvom mogu pridonijeti. Sve to u prvoj polovici 2021. godine javno ćemo prezentirati i pozvati javnost i članove da sudjeluju u razgovorima i raspravi.“, zaključio je Domikulić.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter