Okončana Premijer liga – Sarajevu pripala titula prvaka

Foto: NS BiH
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku u definitivnom prekidu Premijer lige za sezonu 2019./20. Neće biti održana ni završnica kup natjecanja. Prvakom je proglašeno Sarajevo koje nakon 22 odigrana kola ima tri boda prednosti pred Željezničarom.

Bordo momčadi to je peti naslov prvaka, drugi u nizu, te će iduće sezone predstavljati BiH u kvalifikacijama Lige prvaka dok će u kvalifikacije Europske lige ići Željezničar, Zrinjski i Borac dok iz lige ispadaju Čelik i Zvijezda 09, a novi prvoligaši su Olimpik i Krupa. Iduća sezona početi će 1. kolovoza.

Do konačnog prekida natjecanja je došlo nakon što vlasti u Republici Srpskoj nisu dopustile održavanje sportskih natjecanja najmanje do 1. srpnja iako se u Federaciji BiH ona već sad mogu održavati. Mnogi sumnjaju da je u pozadini svega politička odluka kojom se na ruku ide Borcu iz Banja Luke kako bi zadržao poziciju koja vodi u europska natjecanja.

Osim Bosne i Hercegovine ranije su odluku o definitivnom prekidu sezone donijele i Nizozemska, Francuska, Cipar, Belgija, Škotska i Wales.

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email