Okončane posljednje pripreme sudaca za novu sezonu Prve HNL

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U Svetom Martinu na Muri proteklog je vikenda održan 59. Seminar nogometnih sudaca Prve HNL, koji je u cijelosti provela Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a., javljaju kratkim priopćenjem iz Saveza.

Bogat program uključivao je stručna predavanja o UEFA screeningu (Draženko Kovačić), izmjenama i dopunama Pravila nogometne igre za sezonu 2021./22. (Ivica Modrić), VAR edukaciji (Bruno Marić i Tomislav Šetka), reanimaciji na terenu za igru (dr. Tomislav Vlahović), analizi incidenata u kaznenom prostoru (Vlado Svilokos, Šime Vukić), menadžmentu vođenja utakmice (Ante Vučemilović), suradnji sudačkog tima (Vlado Svilokos, Tomislav Petrović), prehrani vrhunskih sportaša (Ivica Modrić) i grupnom radu sudaca (Vlado Svilokos, Šime Vukić, Tomislav Petrović).

Suci su na seminaru mjerili masno tkivo i kilažu i svi su morali proći teoretsku provjeru iz Pravila nogometne igre, odnosno fitness provjeru, glavni u obliku SDS testa, a pomoćni u obliku ARIET testa.

Seminar je provela Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a u sastavu Bruno Marić (predsjednik), Vlado Svilokos, Ivica Modrić, Ante Vučemilović, Tomislav Petrović, Edi Šunjić, Šime Vukić (članovi), Igor Pristovnik (voditelj odjela nogometnih sudaca) i Ivan Novak (povjerenik za određivanje sudaca Prve HNL. Seminar su svojim prisustvom uveličali član Izvršnog odbora HNS-a, Mato Kljajić, odnosno viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić.

Dan prije sudačkog, u Sv. Martinu na Muri održan je i 33. Seminar kontrolora sudaca Prve HNL, koji je uključivao stručna predavanja o izmjenama i dopunama Pravila nogometne igre za sezonu 2021./22. (Šime Vukić), ocjenjivanju sudaca i VAR sudaca (Vlado Svilokos), analizi ocjenjivanja (Vlado Svilokos), ispunjavanju izvještaja o kontroli suđenja (Šime Vukić) i VAR edukaciji (Bruno Marić, Tomislav Šetka).


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email