Orijent 1919 prekršio pravilnik o licenciranju

Foto: rijeka.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

HNK Orijent 1919 nije do 8. svibnja na svojim službenim internetskim stranicama objavio revidirani godišnji financijski izvještaj za 2019. godini, kao ni ukupni iznos koji je u protekloj godini isplatio posrednicima. Time je prekršio članak 12. financijskih kriterija Pravilnika o licenciranju koji obvezuje klubove tražitelje licence za Prvu HNL da 7 dana prije nego što će Komisija za licenciranje HNS-a donijeti odluke o licenci iste objave na svojoj internetskoj stranici.

Izvještaji na samoj stranici moraju biti lako dostupni tijekom čitave godine te ažurirani na način da je uvijek objavljena zadnja verzija izvještaja. Zašto je do ovog propusta došlo, iz kluba nam na upit nisu odgovorili.

Kako je HNS rok za odluke o licenciranju zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa s 30. travnja pomaknuo na 15. svibanj tako se i rok za javnu objavu izvještaja pomaknuo s 23. travnja na 8. svibanj.

Disciplinski pravilnik HNS-a u članku 93. koji govori o zanemarivanju obveza propisuje da će se klub koji neizvršava obveze koje proistječu iz pravilnika nogometne organizacije kazniti upozorenjem, ukorom ili novčanom kaznom dok se odgovorna osoba može kazniti upozorenjem, ukorom ili zabranom obavljanje funkcije do šest mjeseci.

Orijent 1919 je kao trećeplasirana momčad zaključene ljestvice Druge HNL, a obzirom da drugoplasirana Croatia Zmijavci nije podnijela zahtjev za licencom za prvi rang natjecanja, izborio pravo da igra kvalifikacije za popunu Prve HNL s devetoplasiranom momčadi HT Prve lige. Prije toga potrebno je i da dobije licencu za višu razinu natjecanja.

Obveze iz Pravilnika o licenciranju nije u potpunosti izvršio još jedan tražitelj licence za Prvu HNL, a to je Rudeš, koji je na službenim stranicama objavio financijski izvještaj za 2019. godinu koji se dostavlja FINA-i, ali ne i revidirani izvještaj koji propisuje HNS. Za razliku od Orijenta 1919 i Rudeša, svi aktualni prvoligaši te Šibenik kao lider Druge HNL su ispunili svoju obvezu.

HNS će odluke o licenci objaviti u petak, 15. svibnja, a klubovi kojima one budu odbijene imaju pravo podnošenja žalbe o kojoj tijela HNS potom odlučuju do 15. lipnja.

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter