Osijek bolji od drugoplasirane momčadi češkog prvenstva (VIDEO)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sedamnaest godina nakon onog zloglasnog susreta u Kupu UEFA-e 2000., nogometaši Osijeka i praške Slavije odigrali su u Marbelli odličnu utakmicu.

Osječani su veći dio utakmice, koju su obilježili brz tempo, odličan presing i mnoštvo prilika s obje strane, bili bolji od Čeha koji se trenutno bore za naslov češkog prvaka te na kraju golovima Benedika Mioča i Aljoše Vojnovića slavili 2:1. Jedini pogodak Slavije djelo je Josefa Husbauera.

Trener Zoran Zekić u prvom je poluvremenu izabrao, s obzirom na ozljedu Borne Barišića i zbog toga što je Nikola Matas bez konkurencije na svojoj poziciji, pomalo čudan sastav s Josipom Kneževićem na lijevom, odnosno Domagojem Pušićem na desnom beku.

Ovaj eksperiment i nije izgledao tako loše, iako je Kneževićeva strana defanzivno bila nešto slabija i češće propuštala, no u drugom su poluvremenu bekovske pozicije zauzeli pravi bekovi Marin i Matas.

Slavia je povela već u 7. minuti nakon što su jakim presingom uzrokovali nesporazume u obrani Osječana, a Mioč je krivo, prekratko dodao vrataru Žitnjaku što Husbauer pretvara u pogodak. Upravo je Mioč na asistenciju Kneževića izjednačio u 32. minuti pogotkom glavom, a u drugom poluvremenu, kada je ušla potpuno nova ekipa, Vojnović zabija za 2:1, opet glavom nakon kornera Karla Lulića.

Osijek na pripremama izgleda dobro, pogotovo kad se uzme u obzir da Slavia nije bezazlena ekipa. Sljedeći prijateljski ogled na rasporedu je u subotu, a protivnik će biti devetoplasirana ekipa ruskog prvenstva, kazanski Rubin.

Matija Palijan


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email