Osijek i Rijeka se oglasili nakon Uefine kazne

Foto: Pixabay

Iz Gradskog vrta i Rujevice su komentirali vijesti kako je UEFA-e Osijek i Rijeku uz još devet klubova kaznila zbog kršenja Pravilnika o licenciranju i financijskoj održivosti klubova. Blagajna Bijelo-plavih će zbog toga biti lakša za 600.000 eura dok su Bijeli ostali bez 450.000 eura. Oba kluba su također uvjetno kažnjeni izbacivanjem iz idućeg natjecanja na koje se kvalificiraju u sljedeće tri sezone. Rijeka ima probno razdoblje od jedne godine, a Osijek od dvije.

Iz Gradskog vrta su reagirali na vijest iz Nyona sljedećim priopćenjem: “Nastavno na odluku UEFA-e o financijskom nadzoru zbog kršenja odredbi vezanih uz financijski Fair play u prošloj godini, NK Osijek jasno namjerava poštivati sve odredbe UEFA-inih pravilnika i djelovati u skladu s istima.

Nismo sretni zbog situacije u kojoj smo se našli i što nas je UEFA stavila pod financijski nadzor, ali činjenica je da u prošlosti neke svoje financijske obveze, zbog velikih ulaganja u prvu momčad i značajnog povećanja troškova izgradnje stadiona, nismo podmirili na vrijeme.

Bili smo u konstantnoj komunikaciji s UEFA-om, znali koje su opasnosti i što je najvažnije, podmirenjem svojih obveza izbjegli smo zabranu nastupa u europskim natjecanjima.

Kako se u budućnosti ne bi ponavljale takve ili slične situacije, ove zime smo krenuli u racionalizaciju troškova, podmirili dugove koje smo imali prema drugim klubovima i skinuli FIFA-inu suspenziju.

Činjenica da nas je UEFA stavila pod financijski nadzor nas ne veseli, ali vjerujemo da smanjenjem troškova te završetkom kapitalnog projekta, kao što je stadion u budućnosti nećemo imati ovakve ili slične probleme.”

S Rujevice su pak poručili: “Hrvatski nogometni klub Rijeka primio je odluku UEFA-e o kazni zbog kršenja UEFA “Financial fair play” rokova u 2022. godini.

HNK Rijeka je sve dospjele obveze iz 2022. godine podmirio ili definirao otplatne planove prema sportskim klubovima. Kazna se odnosi na probijanje određenih rokova koji su zadani financijskim “fair playom”.

Ujedno, važno je naglasiti da su dospjela potraživanja HNK Rijeka prema sportskim klubovima značajno veća od dospjelih obaveza koje je HNK Rijeka iskazala za 2022. godinu, a naknadno podmirila i definirala otplatu istih kako je već navedeno.

Važno je istaknuti da se financijska kazna ne definira po težini prekršaja, već UEFA povlači sredstva koje je klub primio u 2022. godini.

HNK Rijeka poštuje i poštivat će u budućnosti sve odredbe UEFA-inog “Financial fair play” pravilnika.”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter