Osijek konkurenciju u napadu osvježio napadačem iz Hrvatskog dragovoljca

Foto: NK Osijek
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Vinko Petković službeno je novi igrač Osijeka. Slavonski prvoligaš potvrdio je da je s donedavnim napadačem Hrvatskog dragovoljca, posljednjeplasiranog kluba aktualne sezone HT Prve lige, dogovorio suradnju “do 2025. godine”.

Dvadesetšestogodišnji krilni napadač prve je nogometne korake napravio u rodnom Šibeniku koji je napustio 2012. godine kada se pridružio mlađim uzrastima RNK Splita.

Od 2014. godine Petković je nizao niželigaške klubove te je nastupao za Zagoru iz Unešića, Hrvatski dragovoljac, Orkan iz Dugog Rata, Zmaj iz Makarske, GOŠK Dubrovnik, NK Zadar, Primorac iz Biograda na Moru, a nakon druge epizode u Hrvatskom dragovoljcu, u drugom dijelu 2019. godine, ostvario je i prijelaz u tada prvoligaša Varaždin s kojim upisuje i prve prvoligaške minute. Nakon što je Varaždin izgubio status prvoligaša novi napadač Osijeka potpisao je za novog prvoligaša i danas uvjerljivo posljednjeplasirani klub HT Prve lige Hrvatski dragovoljac, za koji je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 19 utakmica i pri tom postigao trinaest pogodaka. Ukupno je Petković do sada u Prvoj HNL upisao 54 nastupa uz učinak od šest postignutih pogodaka i pet asistencija.

Foto: NK Osijek

Službeni Osijek pri potvrdi zaključenja posla s novim igračem kratko je naveo da će isti biti “zanimljiv dodatak ofenzivnom dijelu momčadi Osijeka u čijim će se radovima pokušati izboriti za minutažu u jakoj konkurenciji koja ga je dočekala”, te da “struka Bijelo-plavih vidi u njemu potencijal koji klubu može pomoći u ostvarenju klupskih ciljeva i nema dvojbe da će Vinko biti spreman pružiti svoj doprinos”.

Od posljednjem sučevog zvižduka pred zimsku stanku Osijek su do sada napustili Petar Bočkaj (Dinamo) i Marin Pilj (Olimpija Ljubljana), dok su kadar dolascima osvježili Kristian Fućak i Mihajlo Baić, te sada Vinko Petković.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email