Osijek, Varaždin, Slaven Belupo i Hajduk prijavljeni zbog momčadskog prekršaja

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U pet utakmica četvrtog kola Hrvatski Telekom Prve lige na stadionima je bilo ukupno 11.905 gledatelja. Najviše u Gradskom vrtu gdje 5.127 znatiželjnika nije vidjelo pogodak u derbiju Osijeka i Dinama dok je najmanje posjetitelja bila u Zaprešiću, njih 484, koji u srazu Intera i Varaždina nisu vidjeli pobjednika.

Delegati su po očekivanju najviše posla imali u Osijeku i Koprivnici dok ovaj put u Zaprešiću i u Kranjčeviću nije bilo izgreda od strane publike.

Antun Valić na utakmici Osijeka i Dinama je zapisao:

Domaćin organizirao utakmicu sukladno Propozicijama natjecanja HT Prve Nogometne Lige. Uvidom i pregledom sportskih iskaznica igrača obiju momčadi utvrđena je ispravnost istih, kao i valjanost liječničkih pregleda, te licenci prijavljenih službenih osoba. Sastanku pred utakmicu bili su pristutni povjerenici za sigurnost oba kluba.Sukladno Propozicijama natjecanja od strane klubova prijavljeni su slijedeći nacionalno trenirani igrači, kod domaćina igrači : 1,6,9,12,17,19,21, a kod gostiju igrači: 40,10,18,27,16,21. Utakmici je prisustvovalo 5127 gledatelja, čiji je veći dio sportski i korektno navijao osim navijača gostujuće momčadi BBB, koji su se nalazili na sjevernoj tribini, te su u 65 i 75.. minuti skandirali “Ubij, ubij, ubij Srbina.” Dok su domaći navijači “Kohorta” koji su se nalazili na središnjem dijelu istočne tribine u 76. minuti zapalili 8 baklji, koje su dogorijele unutar iste tribine, te 1 petardu, 2 dimne bombe i 2 stroba. Također je bilo međusobnog vrijeđanja između navedenih navijačkih skupina, te su navijači BBB u 16. i 17. minuti skandirali osječke pičke, u 45. minuti “Mamiću cigane, odlazi iz svetinje”, dok su navijači Kohorte u 80.minuti skandirali “purgerske pičke” u 81. “gazi,gazi,gazi purgera”, u 88. “HNS pederi nogomet ste sjebali” i u 90+3 ” Zebec cigane”. NK Osijek imao je 5 opomenutih igrača i 1 opomenutog predstavnika kluba čl.54.discip.pravilnika. Treneri obje ekipe prisustvovali su konferenciji za medije.

S duela Inter-Zaprešića i Varaždina Lino Roša je prijavio:

Utakmica odigrana sukladno Propozicijama natjecanja, gdje je domaćin poduzeo sve potrebne radnje za odigravanje utakmice, kao i ispunjeni uvjeti iz članka 13 i 49 Propozicija. Nazočne sve službe (HMP, zdravstvo, vatrogasci i redari). Utakmica prijavljena u vidu javnog okupljanja. Utakmica dinamična sa puno kontakt igre bez izrazite završnice sa obje strane. Ekipe prijavile nacionalno trenirane igrače i to domaćin br. 7, 8, 13, 25, 35 i 11, a gost br. 12, 7, 10, 11, 14, 15 i 18. Po završetku utakmice održana je tiskovna konferencija obaju klubova. Napomena u 90 + 4 minuti u sudaru sa suparničkim igračem, igrač gostiju br. 24 je zadobio ozljedu glave (puknuće), te je vozilom HMP prevežen u zdrastvenu ustanovu u Zagreb. Kod domaćih pričuvni igrač sa br. 6 nije bio nazočan na pričuvnoj klupi zbog uoćene bolesti neposredno pred početak utakmice (temperatura). Po članku 54 DP HNS prijavljuje se NK Varaždin zbog dodijeljenih 5 disciplinskih mjera igračima i to 4 opomene i jedno isključenje. Sudac utakmice je u 22 i 69 minuti utakmice zaustavio igru na 1 minutu radi osvježenja igrača. Ponašanje gledateljstva korektno i bez prijava sa obje strane.

Zdenko Blažičević u Kranjčevićvoj na srazu Lokomotive i Istre 1961 nije imao puno posla:

Organizacija utakmice vrlo dobra, sukladna Propozicijama natjecanja HT Prve lige. Nazočno 522 gledatelja, po sparnom vremenu. U 23. minuti sudac je dao znak za jednominutno osvježenje igrača, sukladno članku 15. stavak 8. Propozicija HT PL. Prijavljujem nacionalno trenirane igrače, kod domaćih broj 4, 6, 10, 12, 13 i 20. A kod gostiju broj 12, 6, 7, 20, 22 i 25. Ponašanje igrača, službenih osoba, domaćih, kao i gostujućih navijača sportsko i korektno.

Ivan Smokrović je ponudio sljedeće viđenje susreta u Koprivnici:

Utakmica organizirana u skladu s Propozicijama natjecanja za prvenstvo HT Prve lige za natjecateljsku 2019/2020 godinu. 90 minuta prije početka utakmice održan sastanak pred utakmicu kojem su nazočili povjerenik za sigurnost NK Slaven Belupo Srećko Lončarek, povjerenik za sigurnost HNK Hajduk Ante Zebić, časnik za sigurnost HNS-a Marko Svilić te kontrolor suđenja Domagoj Ljubičić. Prije početka utakmice igrači HNK Hajduk broj 8, 11, 31, 9, 18 i 44 pozvani na potpisivanje sportskih iskaznica. U preostalom dijelu sve sportske iskaznice igrača obje momčadi ispravne sa evidentiranim pravovaljanim liječničkim pregledom. Umjesto licenciranog liječnika NK Slaven Belupo tijekom cijele utakmice nazočan liječnik OB Koprivnica dr. Dean Smojver čiji identitet je utvrđen uvidom u iskaznicu Hrvatske liječničke komore. Na današnjoj utakmici NK Slaven Belupo je kao nacionalno trenirane igrače prijavio broj 1,2,4,14,15,23,30 …, dok je HNK Hajduk kao nacionalne trenirane igrače prijavio broj 1,3,5,7,9,12,13,16 . . .Na današnjoj utakmici ekipa NK Slaven Belupo je imalo ukupno 8 opomenutih i isključenih igrača i službenih osoba čime je ostvarena disciplinska povreda iz čl. 54 DP HNS-a. Na današnjoj utakmici ekipa HNK Hajduk je imala ukupno 6 opomenutih i isključenih igrača čime je ostvarena disciplinska povreda iz čl. 54 DP HNS-a. U 23 i 67 minuti utakmice korištena medicinska stanka kako bi se igračima zbog velike vrućine omogućilo adekvatno osvježenje. Na zapadnoj tribini južni ograđeni dio, na kojem je bilo prisutno 700 pripadnika gostujuće navijačke skupine Torcida, u 28 minuti zapaljene dvije baklje koje su dogorjele na tribini, u 73 minuti zapaljeno je 12 baklji od kojih je 7 baklji bačeno na prostor ispred tribine, dok su ostale izgorjele na istoj tribini. U 83 minuti ista navijačka skupina je podignula transparent „ Dogodine bez Vojvodine“ te su u 85 minuti uzvikivali „Srbe na vrbe“. Sustav brojača ulaznica i sustav personaliziranih ulaznica u funkciji. Sve obveze prema medijima ispoštovane u smislu čl. 18. st. 7 te čl. 33 Propozicija. Kontrolor utakmice za potrebe sudačke analize preuzeo oba DVD-a utakmice. Tijekom sastavljanja zapisnika problemi sa korištenjem sustava COMET koji iz nepoznatih razloga nije prihvaćao dio koji se odnosi na zapažanje

Mladen Jurišić je iz dvoboja Gorice i Rijeke istaknuo sljedeće stvari:

Utakmica je odigrana prema propozicijama natjecanja za 2019/2020 god.Hrvatski Telekom 1.HNL. Prije početka utakmice obavljen je pregled stadiona u pripadajućih prostorija, a prema Pravilniku o licenciranju klubova. Obavljena je identifikacija igračkih iskaznica, liječničkih pregleda i registracija igrača. Niti u jednom niti u drugom slučaju nisu uočene nepravilnosti. Prema čl.51a Pravilnika o nogometnim natjecanjima, te čl.15 stalak 8 navode se slijedom igrači tzv.nacionalno trenirani sukladno navedenim pravilnicima: HNK Gorica( igrači broj 1,5,10,14,18,19 te ostali)., igrači HNK Rijeka ( igrač 32,4,6,10,18 i 32, te ostali). Utakmica je bila fer i korektna, a u 32.minuti gostujući navijači skandirali su protiv uprave kluba, posebice prema predsjedniku G.Miškoviću:( “Miškoviću Turčine napuši se k…). U 49.minuti drugi pomoćni sudac čuo je djelomično i kratko “hukanje”, odnosno rasni povik navjerojatnije od strane jedne osobe te glavni sudac pri tome nije zaustavljao igru,a klub je pročitao obavijest, te je na taj način prevenirao nastavak istog. Povjerenik za sigurnost HNS-a gosp.Marković i delegat utakmice provjerili su navode te nije bilo potrebito poduzimati daljnje korake. Unatoč fer i sportskoj igri i korektnog ponašanja službenih osoba ukupno je dodjeljeno 5 opomena.

Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer se nije oglašavao proteklog tjedna tako da će ove srijede imati dvostruki posao obzirom da treba odrediti kazne za dva prethodna kola.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter