Osječkom sucu po prvi put pripao najveći derbi hrvatskog sporta

Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Dario Bel iz Osijeka određen je za glavnog suca utakmice Hajduka i Dinama koja se u subotu od 18 sati u sklopu 27. kola HT Prve lige igra na Poljudu. 34-godišnjaku će to biti prvi put da sudi najveći derbi hrvatskog sporta. U dosadašnjoj karijeri Bilima je sudio u osam navrata u kojima su upisali sedam pobjeda i jedan poraz dok je Plavima dijelio pravdu u 11 susreta u kojima su zabilježili deset pobjeda i jedan poraz.

Belu će u subotu u Splitu asistirati Goran Pataki (Đakovo), Marjan Tomas (Osijek) i Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) dok će za VAR biti zaduženi Tihomir Pejin (Donji Miholjac) i Kruno Šarić (Županja). Delegat će biti Ante Vučemilović (Osijek), a suce će kontrolirati njihov šef Bruno Marić (Daruvar) dok će za sigurnost ispred HNS-a brinuti Jurica Jurjević.

Kolo će u petak od 18 sati na Šubičevcu otvoriti Šibenik i Lokomotiva te Ivan Bebek iz Rijeke. U subotu od 15 sati Dario Kulušić iz Šibenika će u Koprivnici označiti početak sraza Slaven Belupa i Istre 1961. Nedjeljni program počinje od 15 sati u Kranjčevićevoj kada Hrvatski dragovoljac dočekuje Rijeku u predstavi koja je pripala Mariju Zebecu iz Cestice dok će kolo istog dana od 17:05 u Gradskom vrtu zaključiti Osijek i Gorica te Ante Čuljak iz Zagreba.

Poznat je i sudac drugog polufinalnog ogleda SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u kojem Rijeka u srijedu od 18 sati na Rujevici igra s Osijekom, a dvoboj je pripao Duji Strukanu iz Splita kojem će pomagati sugrađani Hrvoje Radić i Alen Jakšić te Marin Vidulin (Kanfanar), a u VAR sobi će biti Ante Čuljak (Zagreb) i Bojan Zobenica (Velika Gorica). Posao delegata je pripao Stipi Doljaninu (Hrvace), a suce će kontrolirati šef sudačke komisije Bruno Marić (Daruvar).

Službene osobe za 27. kolo HT Prve lige: