Osuđeni kriminalac Zoran Mamić za RTL: Brat govori istinu, u načelu sam spreman da što prije odslužim kaznu

Screenshot: You Tube
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Kako su iz Dinama, postavljanjem Zorana Mamića na funkciju trenera i sportskog direktora, potpuno izbanalizirali činjenicu da nije logično i društveno prihvatljivo da nepravomoćno osuđena osoba, osoba sa sudskim procesom za kazneno djelo izvlačenja novca iz kluba u kojem radi, i dalje obavlja taj posao – tako je i skroz normalno da sada pravomoćno osuđeni kriminalac Zoran Mamić, kao i njegov medijima uvijek poželjni brat Zdravko, daje izjave i razmišljanja o svemu po malo.

Društvena osuda ljudi koji su pravomoćno dokazano počinili kriminalna djela očito nije nešto na što se naše društvo misli ‘furati’ na svim razinama, pa tako RTL ekskluzivno donosi intervju sa Zoranom Mamićem.

Nakon uvodnih ugodnih tema o povijesnom rezultatu Dinama, koji je jučer 3-0 slavljem nad Tottenhamom s ukupnih 3-2 osigurao nastup u četvrtfinalu Europske lige, reporterka Ružica Đukić priupitala ga je i o ‘onim drugim’, očito manje bitnim, temama.

Zoran Mamić tako je još jednom na temu pravomoćnosti presude ponovio da se ne osjeća krivim, te naglasio: “Naravno da slijedi pravna borba. Sada slijedi ona procedura koja je regularna ne samo za mene nego za sve ljude koji se nađu u takvoj situaciji i čekamo daljnje korake što bude. Što odluče i kako odluče, tako će i biti”.

O odlasku u zatvor koji mu slijedi nakon što bude i službeno upućen na izvršavanje kazne od 4 godine i 8 mjeseci izjavio je sljedeće: “Konzultirat ću se, prije svega, sa svojom obitelji, s odvjetnicima, situaciju da li, eventualno, postoji mogućnost, obzirom da imam i dijete do godinu dana, da su to neke promijenjene okolnosti koje nisu bile onog trenutka kad je presuda izricana. Međutim, ja sam, u načelu, spreman da to čim prije riješim. Ja ću ove godine navršiti 50 godina. Odradit ću, ako budem morao i kad budem morao, tu kaznu i želim poslije toga normalno živjeti“.

Spomenutu mogućnost odgode izvršenja zatvorske kazne na temelju činjenice koju Zoran Mamić spominje, predviđa i Zakon o izvršenju kazne zatvora, tako da je za očekivati da će mu nadležni, s obzirom da je s partnericom dobio dijete u svibnju prošle godine, taj razlog uzeti kao opravdan.


O reakciji brata Zdravka, kojeg čeka i drugi sudski postupak u okviru Afere Godot, a koji je sa sobom taktički plasiranim informacijama odlučio pokušati povući i suce koji su ga osudili, tvrdi: “Ja znam dosta detalja, naravno. Na žalost, ne mogu ih zbog tih tajnosti istraga, iako izlazi puno informacija van, ne mogu detalje govoriti. Međutim, ono što je meni nevjerojatno je da je taj stick ili ta njegova izjava od negdje desetog mjeseca, čini mi se, tamo i da sad odjednom se to jako aktualiziralo kad je on istupio van, kad je on to rekao.

Apsolutno je istina. Ono sve što je rekao na onoj pressici je istina. Od prve do posljednje riječi. Naravno da oni moraju to provjeriti, ali velim, postoje mehanizmi. Policija, sudstvo, PNUSKOK. Tko radi sve te izvide može vidjeti da li je netko dolazio u Bosnu i Hercegovinu, u hotele, kad je prelazio granicu.

Postoje one nekakve bazne stanice telefonske pa se može vidjeti da li su bili blizu ili su bile zajedno. Znači, postoji toliko toga. Ako netko hoće napraviti posao kako treba on ga i može napraviti”.

Podsjetimo, o trećem pravomoćno osuđenom kriminalcu iz nogometnih krugova – Damiru Vrbanoviću još ni riječi. Savez je danas, predvođen političkim kadrom Hrvatske demokratske zajednice, odlučio slijediti primjer premijera Andreja Plenkovića i, baš kao čelni čovjek države, cijelu situaciju predstaviti kao nešto što nema veze s njim i ljudima oko njega.

Nema što, drastično napredujemo kao društvo.

Ako vas zanima što je Zoran Mamić izjavio o ovim društveno bitnijim i vedrijim temama, pročitajte/pogledajte/poslušajte na stranicama RTL televizije.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter