Otvaranje parka Za sva vrimena: Tisuće ostavile trag na Poljudu zauvijek

Foto: Maja Prgomet
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Deset godina od osnivanja Našeg Hajduka i pet godina od početka projekta Za sva vrimena došao je trenutak koji će pamtiti generacije – otvaranje parka Za sva vrimena.

Prije utakmice s kazahstanskim Tobolom brojni navijači okupili su se podno zapadne tribine uz spomenike hajdučkim ikonama Bernardu Vukasu i Frani Matošiću te svojevrsnog spomenika svih navijačima Bijelih – parka Za sva vrimena. 

“Drago nam je napokon vidjeti navijače na Poljudu i drago nam je da naš Park otvaramo kako je i jedino moguće, uz navijače”, ovim riječima otvorena je svečanost otvorenja parka Za sva vrimena.

Na samom početku navijačima i donatorima obratio se Toni Baletić, predsjednik Našeg Hajduka i prisjetio se potpisivanja ugovora na Pjaci i koliko je postignuto od tog trenutka.

“Mislim da smo tada svi, povezani bogatom poviješću, vezani neraskidivim emocijama, znali da možemo i da ćemo doći do ovoga dana danas kad ćemo opet biti okupljeni, i mladi i stari, iz svih kvartova Splita, iz svih mista i gradova Dalmacije, Hrvatske, cijele Europe i svijeta. I to baš u Parku koji simbolizira nas put, od Pjace 1950. godine, kroz sve godine, pobjede i poraze, do Pjace 2016. godine i 2021. godine kada sva već upisana imena i ona koja ce tek biti upisana govore samo jedno Hajduk je naš i Hajduk je za sva vrimena”, emotivno je zaključio Baletić.

U polusatnom programu prisjetili su se navijači puta od svečanosti na Pjaci iz 2016. godine pa sve do današnjeg trenutka i svečanog otvaranja Parka.

Navijačima su se uživo obratili voditelj projekta otkupa Tomislav Mikulić, autori idejnog rješenja parka Ozana Ursić i Vedran Kasap te putem videopriloga bivši Hajduka igrač Mario Pašalić, Jadranka Beara, supruga golmanske legende Hajduka te 12-godišnji navijač Hajduka iz Petrinje Roko Marđetko.

Također, važnost svakog imena u Parku i svakog navijača Hajduk u svom govoru istaknuo je Luka Domikulić, tajnik Našeg Hajduka.

“Čini se da nas ipak najbolje objašnjava ovo danas, svako ovo slovo, svako ime, svaka priča oko imena. To su tisuće i tisuće emocija koje nas vode i koje živimo. Svaki dan. A one su iste. Bile su i 1911. i 1950., i bit će za sva vrimena”, povezao je navijače svih generacija Domikulić.

Samo finale otvorenja obilježila je sjajna izvedba pjesme Zbog jedne ljubavi Splitske gradske glazbe praćena pjesmom navijača dok su se uz navijački dekor postepeno otkrivala imena koja ostaju na Poljudu za sva vrimena.

Do ovog trenutka navijači Hajduka su prikupili više od 17 milijuna kuna, njih više od tisuću već sada ima svoje ime u Parku, a gotovo još tisuću ima pravo rezervirati svoje mjesto. Mjesta je sve manje i sve brže nestaju. Detalje kako do svog imena u Parku saznajte na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.  

Naš Hajduk


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter