Paramount Grupa odgovorila na pitanja Povjerenstva zaduženog za provedbu postupka prodaje dionica HNK Šibenik

Foto: juso-sibenik.hr

Šibenski drugoligaš HNK Šibenik u procesu je stjecanja novog vlasnika. Riječ je o tvrtki Paramount Grupa iz Šibenika, koja je bila jedini zainteresirani kupac na drugom javnom pozivu za otkup dionica kluba.

O tome tko stoji iza tvrtke Paramount Grupa već smo pisali, a u međuvremenu je Povjerenstvo za provedbu postupka javnog prikupljanja ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika, nakon tri održana sastanka donijelo odluku o davanju ‘zelenog svjetla’ za jedinog ponuđača.

>> Tko su ljudi koji stoje iza potencijalnog preuzimanja HNK Šibenik?

Podsjetimo, na prvom sastanku Povjerenstva otvorena je jedina pristigla ponuda, bez ikakvih detalja o informacijama tko stoji iza šibenske tvrtke zainteresirane za otkup, te podataka o financijskim planovima i kapacitetima istih. Ništa detaljniji i smisleniji nije bio ni drugi sastanak, nakon kojeg su članovi Povjerenstva predstavnicima Paramount Grupe dostavili dodatna pitanja uz rok od sedam dana za odgovor na ista. U međuvremenu su odgovori dostavljeni i na trećem sastanku je u omjeru 7 ‘ZA’ i jedan ‘Suzdržan’ izglasana odluka da se postupak prodaje HNK Šibenik tvrtki Paramount Grupa može nastaviti.

>> Prodaja HNK Šibenik: Povjerenstvo dalo ‘zeleno svjetlo’, na redu Gradsko vijeće

U svrhu konkretnijeg informiranja javnosti o ovom dijelu procesa prodaje šibenskog drugoligaša poslali smo upit Gradu Šibeniku te zatražili da nam dostave pitanja koja je Povjerenstvo postavilo trenutnom i potencijalnom budućem vlasniku kluba, kao i odgovore na ista. Iz press službe grada zaista su ažurno odgovorili, pa tako u nastavku teksta izdvajamo odgovore na neka konkretnija pitanja.

Uvodno vrijedi istaknuti da je Povjerenstvo sročilo i neka potpuno čudna i nejasna pitanja.

Jeste li spremni za određeno razmjerno partnerstvo s ponuđačem u procesu stvaranja igrača za tržište?

Iz Grada su na ovaj upit poslali logičan odgovor u kojem navode da u osnovne djelatnosti lokalne samouprave ne spada stvaranje igrača za profesionalno nogometno tržište, dok je od predstavnika tvrtke Paramount Grupa stigao prilično nedefiniran i općenit odgovor u kojem se navodi da će klub biti otvoren za svaku suradnju s Gradom Šibenikom.

Pitanja/odgovori Grad Šibenik

Tko će i o čijem trošku održavati stadione (Stadion Šubićevac i stadion Ljubicu) nakon što novi vlasnik preuzme klub?

Obveza redovnog održavanja stadiona je na budućem vlasniku o svom trošku.

Hoćete li i na koji način tražiti koncesijski obračun za korištenje gradske imovine?

Nema obveza Kluba za korištenje gradske imovine jer je Klub dobio pravo igranja bez naknade.

Koliki je dug kluba prema gradskim tvrtkama (Vodovodu, Gradskom parkingu, Zelenom gradu…)?

Osim obveze povrata Vodovodu i odvodnji d.o.o. Šibenik protestiranog iznosa jamstva za kredit u iznosu od 1.160.000,00 kn, Klub nema nikakvih drugih dospjelih obveza prema gradskim tvrtkama.

Da li će Grad imenovati svog predstavnika u Upravi ili Nadzornom odboru kluba?

Moguće je, ali je malo vjerojatno da će suvlasnik od jedne dionice imati svog predstavnika. U svakom slučaju će Grad kao suvlasnik imati uvid u financijska i poslovna izvješća.


Pitanja/odgovori Paramount Grupa d.o.o.

Kakva su vam razmišljanja što se tiče postojećeg kadra tj. uprave, trenera, pomoćnog osoblja? Mislite li iste zadržati ili imate u planu dovođenje drugih? Te ako se odlučite na dovođenje novih, mislite li na zbrinjavanje postojećih trenera kojih trenutno ima 14 i zasad svi imaju neke prihode?!

Svi koji žele imat će priliku ostati i raditi u Klubu. To se odnosi na sve postojeće kadrove, a s vremenom ćemo Klub nadograđivati u segmentima gdje bude potrebno kako bi brže napredovali (poglavito igrači i struka).

Već smo rekli da klub želi brzo napredovanje tako da će biti dovoljno posla za postojeći trenerski kadar, uz uvjet da se prilagode novoj organizaciji rada. S druge strane bi trebali znati da je trenerski posao takav da se nikad ne raspakiravaju koferi.

Kad mislite prezentirati plan razvoja HNK Šibenika te dinamiku ulaganja u isti? Imate li bar petogodišnji plan upravljanja s obzirom da današnji proračun kluba iznosi 5,7 milijuna kn te tim sredstvima klub egzistira u 2. ligi HNL-a?! Ako da, molim da nam isti dostavite!

Plan razvoja za 5 godina…ovo je ipak sport…mi se nadamo da će klub ove godine ući u 1. HNL, ali ako ne uđe, nije isto.

Uglavnom u narednom periodu će se uložiti znatno više sredstava nego dosad.

Koji je vaš prvenstveni cilj kupovine nogometnog kluba?

Investitor je zaljubljenik u sport, posebno u nogomet i već dulje vrijeme je u traženju nekog manjeg europskog kluba pogodnog za ulaganje i razvoj. Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji odlučio je definitivno da pronađe takav klub u Hrvatskoj, zbog kvalitete i karaktera igrača i struke. Prilikom njegove posjete Hrvatskoj prije par mjeseci prezentirani su mu neki klubovi između kojih i Šibenik, te je tako otpočela priča koja još uvijek traje i nadamo se sretnom završetku…

Molim vas da predstavite vaš tim koji bi preuzeo vođenje kluba?

S obzirom da još ne postoji nikakva odluka o prodaji Kluba, ne želimo izlaziti s nikakvim imenima. Želimo naglasiti da smo zainteresirani za nastavak suradnje sa postojećim vodstvom Kluba, ukoliko postignemo korektan dogovor.

Iznesite poslovni plan za naredni petogodišnji period?

U narednom periodu uložiti znatno više sredstava nego dosad.


Podsjetimo, prema neslužbenim informacijama, Sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se trebala donijeti konačna odluka o prodaji HNK Šibenika tvrtki Paramount Grupa d.o.o. vjerojatno neće biti održana prije sredine kolovoza.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter