PLAVE KRONIKE: Imamo predsjednicu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nova predsjednica Uprave Dinama je po svemu sudeći Vlatka Peras. Dugogodišnja je zaposlenica kluba, točnije u klub je došla još u vrijeme nevoljenog i pomalo komičnog Zlatka Canjuge krajem prošlog stoljeća i zadržala se do danas, što govori da kroz godine na ovaj ili onaj način uspinjala u hijerarhiji.

>> Vlatka Peras mijenja Igora Kodžomana na čelu uprave Dinama?

Kada tako ispričamo priču, zvuči prilično idilično, kao da živimo u nekoj naprednoj kapitalističkoj zemlji. Daleko od toga da tome ne težimo, ali ova priča je sve samo ne idilična. Kada za neku osobu možemo reći da je odgovarajući kadar za Zlatka Canjugu i Zdravka Mamića, te sve one ljude kojima su se i jedan i drugi okružili, onda za tu osobu teško možemo reći da je prava osoba za Dinamo pa joj shodno tome ne želimo i ne prognoziramo dugi predsjednički mandat. Naime i jedan i drugi su u trenucima svoje vladavine činili mnogo štete na račun kluba i osobito njegovih navijača koje su progonili i terorizirali sumanutim teorijama.

Vjerojatno nikada ne bi dobila priliku biti predsjenica Uprave da ranije iz kluba nisu morali otići pod različitim okolnostima Matej i Mate Škegro, Zdravko i Zoran Mamić, Tomislav Svetina i odnedavno i Igor Kodžoman zbog pravomoćne presude i reakcije Sportske inspekcije. Bilo bi previše za očekivati da klub ima nultu toleranciju na nepoštivanje zakona i samostalno ga ukloni, ili da je Sportska inspekcija samostalno odradila posao. Već se čekala prijava udruge „Dinamo – to smo mi“ kako bi se ovakve nepravilnosti uklonile, iako su svi bili upoznati s jedinim mogućim ishodom.

https://nogometplus.net/index.php/domaci_nogomet/dinamo-to-smo-mi-sportska-inspekcija-je-smjenila-kodzomana-tko-stiti-nelegalnu-skupstinu-dinama/

Smjena Kodžomana samo je jedna od tri pobjede za navijače Dinama protekli tjedan, također smo dočekali još jednu (treću) optužnicu protiv Zdravka Mamića u kojoj se još jednom ponavlja teza kako je koristio račun kluba kao osobni bankomat, odnosno kako je privatne troškove namirivao sredstvima kluba. Također ostaje nejasno što se čeka s potvrđivanjem druge optužnice kako bi i taj sudski proces i moguće izručenje Republici Hrvatskoj napokon započeli.

Kada su „njegovi“ na vlasti za očekivati je nastavak izmišljanja protivnika iz „duboke države“ jer nije dobro gristi ruku koja te hrani, a možda se i ponovno posegne za uslugama Franje Varge kako bi to dokazali korištenjem programa za grafičko uređivanje, samo ako je moguće da fakture ne glase na ime kluba. Treća pobjeda je razbijanje Viktorije Plzen pred dobro popunjenim Maksimirom 3:0, bez obzira na to što karte nisu za jednu kunu, što su krov i stadion nepostojeći ili u bijednom stanju, što se nisu dijelile pive i kokice, što je bilo prohladno vrijeme, sve to nije bilo važno.

https://nogometplus.net/index.php/domaci_nogomet/plave-kronike-atmosfera-s-arsenala-i-werdera-vraca-se-na-maksimir/

Važno je bilo samo dodati loptu Bruni Petkoviću i gledati što slijedi. Kod prvog gola je sjajno istrčao kontranapad, bacio lažnjak i baš kada se činilo da gubi kontrolu nad loptom je petom sjajno pronašao Olma, odnosno Oršića. Iznudio je prekršaj iz kojeg se dogodio drugi pogodak, a treći je sam majstorski pospremio saruba 16-terca u „rašlje“. Usprkos nesuvislim zaključcima Ivice Blažička o rušenju atmosfere, iako atmosfera odavno nije bila bolja, i o neustavnom Zakonu o sportu iako nije ponudio niti jedan argument, Dinamo je izborio osminu finala Europske lige protiv velike Benfice. Odmah čim su karte puštene u prodaju, gotovo su u potpunosti rasprodane po normalnim cijenama za europsko natjecanje.

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email