PLAVE KRONIKE: Ostaje li Olmo u Dinamu?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Blefira li Olmo kada kaže da želi ostati u Dinamu i sljedeće sezone? Uostalom za nekoga tko je tek napunio 21 godinu bilo bi opravdano da i sljedeće godine igra u modrom dresu i samim time traži plasman u grupnu fazu Lige prvaka, kao stepenicu više u odnosu na ovu sezonu.

Međutim prošlost nas uči drugačije, većina mladića koji su bili na odlasku, govorili su mjesecima, pa tjednima, pa danima prije nego što su napravili transfer kako nemaju problema s tim da ostanu i dalje igrači Dinama. Teško je povjerovati da nisu bili upoznati što im menadžeri i klupski čelnici (što je nerijetko bila ista obitelj) rade iza leđa i da oni nemaju pojma što se događa, odnosno govorili su da žele ostati, ali sa „figom u džepu“ kako se ne bi nekome zamjerili.

Srcedrapajuće izjave o „ostanku s figom u džepu“ punile su medijske stupce, kao naručene ili doslovno naručene od prijateljskih medijskih kuća, kako bi se bolje licitiralo s cijenom igrača baš dok su se strani klubovi nadmetali tko će dati bolju ponudu. Zanimljivo i kako su minule tvrdnje kako su nakon desetak prvoligaških nastupa prerasli HNL i da traže iskorak prema naprijed, više nije u modi prodavati djecu prvom prilikom, pa se može konstatirati i da se nešto naučilo iz pohlepe i loših iskustava.

https://nogometplus.net/index.php/domaci_nogomet/plave-kronike-pohlepa-ili-kako-su-brekalo-i-jedvaj-odigrali-24-utakmice-za-dinamo/

Zato treba biti oprezan i s odlaskom ili ostankom Olma jer je i dalje prilično izgledno kako će narednih mjeseci promijeniti klupske boje i biti još jedan u nizu, a očito da se sami ne znaju postaviti prema cijeni transfera osim puštanja „probnih balona“.

Kraj braće Mamić u bijegu ili burzi, savjetnika Kodžomana koji je brže otišao nego što je došao, vremešnog Barišića koji je također jednom nogom van kluba, predsjednice Uprave Vlatke Peras koja je očito sama sebe iznenadila kako je dogurala do pozicije predsjednice, pučista Svetine i Škegre van kluba, pa opravdano je pitati s kime se uopće može razgovarati oko transfera?

Jesu li to Marijan Vlak, Amra Peternel ili sveprisutni Krešimir Antolić? Među svima koji pune stupce Uprave, Izvršnog odbora, Nadzornog odbora ne vidimo takvu osobu. Na pitanje „tko trenutno vodi Dinamo“ vjerojatno bismo dobili odgovor Uprava i Izvršni odbor kako bi se svi sakrili pod skute kolektivnog tijela, isto kao što su nekad svi kao u zboru kliktali jedno ime i prezime.

https://nogometplus.net/index.php/n-rubrike/plave-kronike/plave-kronike-druze-mamic-se-kunemo-da-s-tvoga-puta-ne-skrenemo/

Dinamo se vraća u Dom Dražena Petrovića

Od jednog drugog ponosa grada Zagreba, ostala su samo tri dresa na vrhu dvorane (Petrović, Nakić, Knego) koji sjete na neka bolja vremena, pa će dvoranu Cibone ponovno ispuniti navijači Dinama. Nažalost iz „tehničkih razloga i obaveza prema našim drugim korisnicima“ iako drugi korisnici nemaju nikakav problem s time, Futsal Dinamo neće u „KC Dražen Petrović“ odigrati polufinalnu utakmicu prvenstva protiv Novog Vremena Apfel, već će se ponovno preseliti u Trešnjevku i u „Kutiju šibica“. Nažalost, od Grada Zagreba niti ne očekujemo ništa bolje.

Neće biti potrebno dugo čekati drugu priliku, već u nedjelju nam se pridružite na humanitarnoj utakmici legendi Dinama i HNL ikona, sve s ciljem pomoći Slavku Ištvaniću i njegovoj obitelji!

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email