PLAVE KRONIKE: Plenković je izabran bez protukandidata, a Bandić je stranku nazvao po sebi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Prije nekoliko dana, udruga članova kluba „Dinamo – to smo mi“ obratila se gradonačelniku Milanu Bandiću i premijeru Andreju Plenkoviću, kako bi po nebrojeni put u ime svih članova zatražila raspisivanje demokratskih izbora u Dinamu, koji je kao što i „vrapci na grani“ znaju udruga građana.

>> Otvoreno pismo Plenkoviću i Bandiću: Omogućite poštivanje zakona u Dinamu

Svi njeni članovi trebali bi imati elementarno demokratsko pravo birati svoje predstavnike i biti birani kako bi funkcionirala demokracija unutar udruge, no što Bandić i Plenković uopće znaju o tome?

Ukoliko kakvi formalni izbori i postoje unutar stranke, apsurdno je zamisliti protukandidata Bandiću u stranci koja se zove baš prema njemu, u stranci koja zdušno podržava USKOK-ovog optuženika dok on „dela“ fasade i žičare te dijeli porcije graha u Maksimiru, iako se kaže da su besplatne stvari u pravilu najskuplje. U sudnici smo iz snimaka razgovora sa suradnicima mogli vidjeti što misli o zakonskim procedurama i moralu. 

https://nogometplus.net/index.php/n-rubrike/plave-kronike-glas-bandica-glas-mamica-hanzekovica-horvatincica-todorica/

S druge strane imamo predsjednika Vlade i HDZ-a, koji je doduše izabran na temelju unutarstranačke demokracije, a jedino što je nedostajalo je protukandidata, pa su članovu mogli birati između Andreja Plenkovića i – Andreja Plenkovića. Jedina konkurencija bili su mu prekriženi listići, a površno poznavajući stegu u vladajućoj stranci to i nije najmudriji potez.

Uostalom Bandićeva stranka, odnosno njegova prethodna stranka SDP na lokalnoj razini, i HDZ na državnoj razini izravno su načinili nepopravljivu štetu na ugled Dinama zbog nedjelovanja i kadroviranja u hrvatskom nogometu. Treba podsjetiti na „bandićevce“ u skupštini Dinama i HDZ-ovce u Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza. Žalosno je čitati kako su članovi kluba prije nekoliko desetljeća, kada su predstavnici birani po političkom diktatu jedne partije (što se doduše nije u mnogočemu promijenilo), imali veća demokratska prava u klubu.

Vjerujemo da su dobro upoznati sa svim iznesenim problemima, ali kao i proteklih godina ne planiraju „prstom mrdnuti“ kako bi popravili sve ono što su oni ili njihovi prethodnici napravili.

Nekadašnji šef zagrebačke policije bavi se lajkanjem gnjevnih komentara

Ipak, Dinamov anti-junak tjedna je Marijan Tomurad, bivši načelnik zagrebačke policije, bivši član Bandićeve stranke i nadamo se u bližoj budućnosti bivši skupštinar Dinama kao i mnogi drugi. Upravo on najbolje prezentira zašto su potrebni viši standardi i novi način biranja skupštinara.

Ne želimo da nas predstavljaju oni koji „lajkaju“ ušutkavanje navijača milom ili silom jer se ne slažu s činjenicom da stari saziv skupštine izabire novi saziv skupštine, na prijedlog Izvršnog odbora. Što je uostalom i sporno prema nekoliko instanci navedenih u otvorenom pismu. Svi koji ne žele ljude poput Marijana Tomurada, bivšeg policajca, bivšeg političara u skupštini trebaju podržati demokratske promjene u klubu.


Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email