Plavi uložili u još jedan hibridni travnjak (VIDEO)

Foto: GNK Dinamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Igrači Dinama vratili su se trenažnom procesu te će od ovog tjedna, sukladno svim preporukama i mjerama stožera i nadležnih institucija, trenirati u skupinama. Na stadionu Maksimir dočekali su ih i novi renovirani travnjaci koji će igračima i stožeru pružiti još kvalitetnije uvjete za održavanje nogometnih treninga – izvijestili su Plavi .

Treninzi će se održavati na terenu Hitrec-Kacian te na terenu broj četiri, takozvanom kadetskom igralištu čija je rekonstrukcija trajala od kraja prošle godine. Taj je teren ujedno drugi hibridni travnjak na stadionu Maksimir, a prema prvim dojmovima igrači i stožer iznimno su zadovoljni kvalitetom terena, odskakanjem lopte i tehničkim uvjetima.

Kako je pojasnio direktor stadiona Miljenko Sakoman, na pomoćnom igralištu Hitrec-Kacian u mjesec dana travnjak je kompletno renoviran i zasijan, a popravljeno je i navodnjavanje koje je u nekim dijelovima bilo lošije. Teren je u nikad boljem izdanju i pripremljen za svakodnevne trenažne procese igrača prve momčadi.


U rekonstrukciji je i igralište broj tri, juniorski teren, na kojem se trenutno ugrađuje novi sustav navodnjavanja. Prethodni je sustav bio star preko 30 godina i više nije bio u funkciji, a nije ga bilo moguće popraviti zbog zastarjelog sustava i nedostatka dijelova za takve terene. To je ujedno bio jedan od prvih sustava za polijevanje nogometnih igrališta. Na juniorskom igralištu sada je napravljen jedan od najnovijih sustava s 36 poljevača kojima se upravlja preko mobitela i računala, sustav koji ima kišne prekidače i mjerenje vlage.

Na glavnom terenu stadiona Maksimir također je napravljena sanacija i travnjak je pripremljen za utakmice, ukoliko će se održavati i nastaviti prvenstvo i odigravanje utakmica – zaključuje se u priopćenju Dinama.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter