Politički kurvarluk: Hasanbegovićevci izdali Dinamo!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na današnjoj 13. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, nakon nekoliko stanki na red je došla točka vezana za protivljenje preoblikovanju Dinama iz udruge građana u športsko dioničko društvo sve dok se u klubu ne provedu transparentni izbori.

Već ranije Povjerenstvo za profesionalne klubove odbilo je elaborat Dinama, a na današnjoj sjednici Skupštine i Grad Zagreb trebao je donijeti Zaključak kojim bi se i politički dalo do znanja da se neće sudjelovati u pretvorbi sve dok se u Dinamu ne provedu izbori.

>> Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove ponovno odbilo Dinamov elaborat 

Kroz medije su se protiv privatizacije izjasnili i ljevica i liberali i desnica, dakle svi osim stranke Milana Bandića i HDZ-a.

Prijedlog Zaključka na dnevni red upućen je od stranke Neovisni za Hrvatsku, a danas je uz predloženi Zaključak dodan amandman navedenom zaključku u kojem se za potrebe elaborata uskraćuje izjava o korištenju Maksimira isključivo za potrebe preblikovanja, a ta izjava čini jedan od najbitnijih elemenata elaborata.

Predlagatelj, stranka Neovisni za Hrvatsku, je usprkos priči da su za “transparentost i protiv privatizacije Dinama” danas povukao svoj zaključak u 15:15, unatoč činjenici što su ga sami kao predlagatelji predložili u 14:00 sati, odnosno stavili kao točku dnevnog reda 13. sjednice Gradske skupštine! Uslijedile su dvije stanke u tih sat i petnaest što je bilo očigledno dovoljno za politički kurvarluk stranke koja u svojim redovima ima “velike dinamovce” Zlatka Hasanbegovića i Krešimira Kartela, čija ljubav prema Dinamu očito ima cijenu, a nije li već od ranije poznato kako je jedini smisao te stranke isključivo mijenjanje ulica i trgova prema ideološko-revizionističkom ključu dok za uzvrat glasuju prema nalogu stranke Milana Bandića (i HDZ-a), koja je pak desetljećima financirana donacijama Zdravka Mamića?

Razlog povlačenja od strane Neovisnih za Hrvatsku je očigledno nepoznavanje hrvatskog jezika jer je Izjava o korištenju stadiona (koja je vezana ISKLJUČIVO za elaborat) protumačena u amandmanu da će se oduzeti Dinamu pravo igranja na Maksimiru, što su kruške i jabuke s obzirom na dugogodišnji ugovor Grada i Dinama koji je nedavno produžen. Da bi se dočarala imbecilnost te stranke, glasovali su za amandman oporbe koji glasi “Gradska skupština protivi se davanju suglasnosti Građanskom nogometnom klubu “Dinamo” za korištenje Gradskog stadiona “Maksimir za potrebe problikovanja”, a onda se počeli premišljati i rečenicu u kojoj se nalaze tri riječi “za potrebe preoblikovanja” protumačili kao vezu sa redovnim igranjem Dinama u HNL-u te su SVOJ prijedlog povukli.

Primjer izdaje i političke trgovine ekipe kojoj su “puna usta Dinama”, tobože čvrstih političkih uvjerenja, a poput suncokreta mijenjaju vlastiti stav.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email