Postignut dogovor o prodaji Chelsea vrijedan više od četiri milijarde funti

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Konzorcij kojeg čine suvlasnik LA Dodgersa Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter i švicarski milijarder Hansjoerg Wyss postat će novi vlasnik Chelsea, potvrdio je aktualni europski prvak.

Jedina prepreka za dovršenje posla su odobrenja koja na posao trebaju dati odgovarajuća tijela Velike Britanije i Premier liga, a ista se očekuju koncem svibnja.

Vrijednost dogovora iznosi 4,25 milijardi funta od kojih će 2,5 milijardi biti položeni na poseban račun te će prema želji dosadašnjeg vlasnika Romana Abramoviča biti iskorišteni za humanitarnu svrhu.

Ostatak od 1,75 milijardi se namjerava iskoristiti kao ulaganje u korist kluba na način da će se investirati u stadion Stamford Bridge, trening kamp, akademiju, žensku ekipu te klupsku fundaciju.

Ruski oligarh Roman Abramovič je odluku da nakon skoro dvadeset godina proda Chelsea donio nakon što je pogođen sankcijama zbog ruske invazije na Ukrajinu. Prethodno je upravljanje engleskim velikanom prepustio humanitarnoj zakladi koja djeluje pod okriljem kluba.

Pod njegovim vodstvom Plavi su od lipnja 2003. godine osvojili pet naslova prvaka Engleske te pet trofeja FA kupa, kao i po dvije Lige prvaka i Europske lige. Posljednji trofej je ostvaren u veljači ove godine kada su postali prvaci FIFA klupskog svjetskog prvenstva.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email