Postoje pravne prepreke koje klubovi u odlasku moraju proći da bi napustili proces osnivanja Superlige

Izvor: superleague.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Do trenutka pisanja teksta od ideje osnivanja Superlige od dvanaest klubova osnivača bez službene potvrde o odustajanju od iste još uvijek su Real Madrid, Barcelona i Juventus. Preostali klubovi već su objavili da napuštaju ideju osnivanja zatvorene lige eltinih klubova Europe.

Ono što se nagađalo svojevrsnu je potvrdu dobilo danas u ekskluzivnom tekstu Financial Times-a. Naime, klubovi u odlasku ipak neće tako jednostavno izaći iz sporazuma koji su potpisali i kojim su šokirali nogometni svijet.

Osim detalja da su kazne u slučaju odustajanja od nastupanja u Superligi kada jednom natjecanje započne bile u stotinama milijuna eura, FT donosi i šture informacije o tome da, prema njihovim saznanjima, postoje i posljedice za odustajanje od osnivanja lige u ovoj fazi u kojoj je do istoga i došlo od strane, sada već, devet klubova.

FT navodi da je, prema tvrdnjama nekoliko ljudi upućenih u detalje sporazuma, dvanaest klubova osnivača potpisalo ugovore koji ih obvezuju pristupiti Superligi te da preostali klubovi (trenutno dakle Real Madrid, Barcelona i Juventus) imaju pravnu mogućnost tužiti devet ostalih klubova i eventualno i tako pokušati iste natjerati da ispoštuju svoju obvezu.

Ono što za sada nije poznato jest kakve posljedice čekaju klubove koji su u ovoj fazi odlučili odustati od osnivanja Superlige.

Zaključno, da klubove koji izlaze iz sporazuma o pokretanju Superlige zaista čeka zahtijevan pravni proces Financial Timesu je potvrđeno od predstanivka jednog od engleskih klubova i osobe koja je sudjelovala u donošenju odluke, a koja je izjavila: “postoje pravne prepreke koje klubovi u odlasku moraju proći da bi napustili Superligu’.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email