Povijesni događaj; Ivana Martinčić glavna sutkinja u srazu Gorice i Hrvatskog dragovoljca

Miro Gabela / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatski nogometni savez danas je objavio delegirane službene osobe za program 8. kola Hrvatski Telekom Prve lige koje se igra od petka 10. rujna do nedjelje 12. rujna.

Povijesnom trenutku u elitnom razredu hrvatskog nogometa svjedočit ćemo u prvoj utakmici programa kada će u Velikoj Gorici okršaj trenuto petoplasirane Gorice i posljednjeplasiranog Hrvatskog dragovoljca u ulozi glavne sutkinje odraditi Ivana Martinčić.

Tridesetšestogodišnjakinja iz Koprivnice tako će postati prva djeliteljica nogometne pravde kojoj je pripala uloga glavne sutkinje u Prvoj HNL, a u elitnoj državnoj premijeri asistenti će joj biti Goran Pataki iz Đakova i Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta.

Martinčić u kategoriji UEFA sutkinja već nekoliko godina ima elitni status, a Hrvatski nogometni savez se na službenim stranicama povodom odluke povjerenika za suđenje Ivana Novaka pohvalio i činjenicom da krovna domaća nogometna kuća “postaje dio elite jer se još samo četiri europske države, Francuska, Češka, Wales i Ukrajina, mogu pohvaliti činjenicom da u prvom stupnju natjecanja sude žene”, uz napomenu da je ovo “zoran primjer pravca kojim ide hrvatski nogomet, u duhu zajedništva, jednakosti i napretka”.

Do sada je Koprivničanka iskustvo u Prvoj HNL stjecala u ulozi četvrte sutkinje, što je imala priliku biti ukupno četrnaest puta od premijernog nastupa u sezoni 19/20 pa do posljednjeg delegiranja u prošlom kolu i okšraja Šibenika i Istre 1961. U Drugoj HNL je tijekom karijere ulogu glavne sutkinje odradila u dvanaest utakmica, od čega šest u protekloj sezoni.

Kompletna lista delegiranih službenih osoba za program 8. kola HT Prve lige:

Ljestvica

Standings provided by SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email