Povratak Bebeka: u svojoj tristotoj Prva HNL utakmici sudit će sraz Lokomotive i Dinama

Foto: Luka Mladinić/N+

Određene su službene osobe za program 33. kola HT Prve lige koje je na rasporedu od narednog petka do nedjelje.

Prvi dvoboj igrat će se na Poljudu s početkom u 18 sati kada će Hajduk ugostiti Hrvatski dragovoljac. Za glavnu sutkinju te utakmice određena je Ivana Martinčić iz Koprivnice kojoj će to biti peti put u karijeri da sudi prvoligaški okršaj, te drugi put da pravdu dijelu u poljudskom dvoboju Hajduka i ‘Crnih’, sudila je i u okviru petog kola kada su ‘Bili’ slavili rezultatom 2-0. Prva pomoćnica bit će joj Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta, a drugi pomoćnik Nikola Kečkiš iz Virovitice. VAR i AVAR suci u Splitu će biti Mario Zebec i Goran Pataki.

VAR dvojac sutradan će se iz Splita uputiti u Šibenik gdje će u istoj ulozi odraditi i sraz između Šibenika i Rijeke na Šubićevcu (19:05). Glavni sudac tog dvoboja bit će Ante Čuljak iz Zagreba, a asititirat će mu Hrvoje Radić iz Splita te Kristijan Novosel iz Valpova.

Nedjeljni program s početkom u 17 sati u Gradskom vrtu otvorit će Duje Strukan iz Splita, kojem će pomoćnici za sraz Osijeka i Istre 1961 biti Solinjani Alen Jakšić i Vice Vidović. U VAR sobi tog dvoboja bit će Šibenčani Dario Kulušić i Goran Perica.

Kolo će se zaključiti dvobojem Lokomotive i Dinama (19:05), a taj dvoboj pripao je elitnom HNS sucu Ivanu Bebeku, koji je tako prvi put nakon dvomjesečne suspenzije poslije medijskog incidenta ‘konačno’ dobio povjerenje nadležne komisije za nešto ‘razvikaniji’ ligaški dvoboj.

Po mnogima najboljem hrvatskom nogometnom sucu ovo će biti jubilarna tristota Prva HNL utakmica u karijeri, uvjerljivo je nedodirljiv na vrhu ljestvice sudaca s najviše odrađenih prvoligaških utakmica u državi, iza njega su na drugom i trećem mjestu Edo Trivković (197) te nekadašnji sudac i nogometni moćnik, ujedno i pravomoćno osuđeni kriminalac – Željko Širić (180).

Podsjetimo, nakon povratka s dvomjesečne suspenzije Bebek je na povjerenje nije dobivao okršaje između momčadi koje (su) se borile za naslov prvaka, te je pravdu dijelo donjem dijelu prvenstvene ljestvice.

Pomoćnici će mu na stadionu u Kranjčevićevoj biti Ivan Mihalj iz Velike Gorice te Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline. ‘VAR konzole’ pripale su Franu Joviću iz Zagreba i Bojanu Zobenici iz Velike Gorice.

Kompletna lista delegiranih službenih osoba za program 33. kola: