Poznati parovi doigravanja za odlazak na Svjetsko prvenstvo – Portugal ili Italija će ostati bez plasmana u Katar

Screenshot: FIFA TV

U Zurichu je održan ždrijeb doigravanja europskih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru. U njemu je sudjelovalo 12 reprezentacija od koji je deset bilo drugoplasirano u grupnoj fazi natjecanja dok su dvije pravo stekle na temelju rezultata u UEFA Ligi nacija.

Italija, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska i Wales su u ždrijebu bili nositelji zbog čega u polufinalu koje se igra na jedan susret imaju prednost domaćeg terena te su ih kuglice mogle upariti s Austrijom, Češkom, Sjevernom Makedonijom, Poljskom, Turskom i Ukrajinom. Prema restrikcijama UEFA zbog političkih razloga međusobno nisu mogli igrati Rusija i Ukrajina.

Ždrijeb je odlučio da će se u tri polufinalne skupine sučeliti:

Skupina A

Škotska – Ukrajina
Wales – Austrija

Domaćin finala će biti pobjednik utakmice Wales – Austrija.

Skupina B

Rusija – Poljska
Švedska – Češka

Domaćin finala će biti pobjednik utakmice Rusija – Poljska.

Skupina C

Italija – Sjeverna Makedonija
Portugal – Turska

Domaćin finala će biti pobjednik utakmice Portugal – Turska.

Utakmice polufinala na rasporedu su 24. ožujka dok se finala doigravanja domaćini kojih su određeni ždrijebom igraju 29. ožujka 2022. godine nakon čega ćemo saznati tri posljednja sudionika svjetske smotre s europskog kontinenta.

Svjetsko prvenstvo u Kataru na rasporedu je od 21. studenog do 18. prosinca sljedeće godine, a plasman su od europskih reprezentacija kroz grupnu fazu kvalifikacija već izborili Belgija, Hrvatska, Danska, Engleska, Francuska, Njemačka, Nizozemska, Srbija, Španjolska i Švicarska.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter