Poznato tko će suditi Hrvatskoj protiv Češke, španjolskim sucima pripali okršaji drugog kola skupine D

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

UEFA je odredila službene osobe za program 2. kola skupine D Europskog prvenstva koje je na rasporedu u petak 18. lipnja.

Sraz Hrvatske i Češke, koji će se igrati s početkom u 18 sati na Hampden Parku u Glasgowu, pripao je španjolskom sucu Carlosu del Cerru Grandeu, koji je u prvom kolu turnira imao čast suditi jučerašnji veliki okršaj Francuske i Njemačke (1-0) u skupini F, a poslije kojeg je većina nogometne stručne javnosti njegovu izvedbu komentirala kao neuvjerljivu.

44-godišnji Cerro Grande 2016. godine dobio je nagradu Španjolskog nogometnog saveza za najboljeg suca, a Hrvatskoj je sudio u ožujku ove godine u 1-0 porazu od Slovenije u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, dodijelivši u konačnici na utakmici sedam žutih kartona.

Asistenti će mu u Glasgowu biti sunarodnjaci Juan Carlos Yuste Jimenez i Roberto Alonso Fernandez, dok je za četvrtog suca određen Švicarac Sandro Scharer, a za petog suca sunarodnjak mu Stephane de Almeida. Glavni VAR sudac na sljedećem nastupu reprezentacije Hrvatske bit će Juan Martinez Munuera (ŠPA), prvi VAR asistent sunarodnjak mu Ingo Prieto Lopez de Cerain, a drugi i treći VAR asistenti bit će Talijani Marco Di Bello i Massimiliano Irrati. Zadaća kontrolora suđenja pripala je Belgijancu Franku De Bleeckereu, a delegata Ircu Peadaru Ryanu.

Utakmicu Engleske i Škotske, koja je na rasporedu isti dan u 21 sat na Wembleyju, također će suditi Španjolci. Mateu Lahoz određen je za glavnog suca, a u prvom kolu pravdu je dijelo u 3-0 slavlju Belgije nad Rusijom u Sankt Peterburgu. Prvi pomoćnik bit će mu Pau Cebrian Devis, a drugi Roberto Diaz Perez Del Palomar.

Četvrti sudac okršaja u Londonu bit će Turčin Cuynet Cakir, a peti sunarodnjak mu Bahattin Duran. Za glavnog VAR suca određen je Alejandro Jose Hernandez Hernandez, prvog pomoćnog Jose Maria Sanchez Martinez, dok su treći i četvrti VAR suci Talijani Filippo Meli i Paolo Valeri. Kontrolor suđenja ovog okršaja bit će Nijemac Lutz Michael Frolich, a delegat sunarodnjak mu Myrsini Psarropolou.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email