Pravomoćna presuda: Evo koliko se imovine oduzima braći Mamić, Dinamu ni lipe

Foto: GNK Dinamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu na šest i pol godina zatvora bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću te njegovom bratu Zoranu, sadašnjem treneru Dinama, skratio kaznu na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

“U opsežnom kaznenom predmetu VSRH potvrdio osudu 4 optuženika za koruptivni porezni nadzor i izvlačenje novca iz nogometnog kluba. Oduzeta je imovinska korist preko 80 mil kuna. Svi osuđeni na kazne zatvora, jedan optuženik u bijegu od objave presude”, objavio je Vrhovni sud na Twitteru.

Zdravku Mamiću potvrđena je kazna od 6 godina i šest mjeseci, a njegovom bratu Zoranu sa 4 godine i 11 mjeseci snižena je na 4 godine i 8 mjeseci.

Osuđeni su i bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar. Vrbanoviću je potvrđena kazna od tri godine zatvora, a Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca zatvora kazna je smanjena na tri godine i dva mjeseca.

Prema presudi, Zdravku Mamiću oduzima se imovinska korist u iznosu od 52 milijuna, 37 tisuća, 435 kuna i 73 lipe. Njegovom bratu Zoranu Mamiću oduzima se imovinska korist u iznosu od 25 milijuna, 894 tisuće, 262 kuna i 73 lipe, dok se Milanu Pernaru oduzima dva milijuna, 97 tisuća, 373 kune i 43 lipe.

Podsjetimo, odlukom Skupštine Dinama od 1. ožujka 2018. godine, zagrebački klub se, na zahtjev USKOK-a o očitovanju, jednoglasnom odlukom prisutnih članova klupskog tijela odrekao podnošenja imovinsko-pravnog zahtijeva prema Zdravku i Zoranu Mamiću, te Damiru Vrbanoviću, pa je posljedično Dinamo izgubio mogućnost naplate od osuđenih za počinjenu štetu klubu, kako u ovom pravomoćno okončanom postupku, tako i u onima koji su u tijeku.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter