Predsjednik Afričkog nogometnog saveza suspendiran na pet godina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Svjetska nogometna organizacija (FIFA) suspendirala je na pet godina svog potpredsjednika i prvog čovjeka Afričkog nogometnog saveza Ahmada Ahmada.

Na teret mu se stavljaju financijske malverzacije kao što su davanje i primanje darova i drugih beneficija, zloupotreba položaja i pronevjera sredstava.

Ahmad je na čelu afričkog nogometa od ožujka 2017. godine kada je postao i potpredsjednik FIFA-e. Prethodno je bio igrač i trener te predsjednik nogometnog saveza Madagaskara. Bio je i politički aktivan u svojoj zemlji kao ministar sporta i ribarstva te potpredsjednik senata.

U lipnju prošle godine, samo dan nakon što je na izbornom kongresu Gianni Infantino dobio novi mandat na čelu FIFA-e, Ahmad Ahmad je bio uhićen u Parizu u sklopu istrage o korupciji, a vezano za ugovor koji je CAF jednostrano raskinuo s tehničkim sponzorom Pumom kako bi potpisao suradnju s francuskom kompanijom Technical Steel.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter