Predsjednik Afričkog nogometnog saveza suspendiran na pet godina

Svjetska nogometna organizacija (FIFA) suspendirala je na pet godina svog potpredsjednika i prvog čovjeka Afričkog nogometnog saveza Ahmada Ahmada.

Na teret mu se stavljaju financijske malverzacije kao što su davanje i primanje darova i drugih beneficija, zloupotreba položaja i pronevjera sredstava.

Ahmad je na čelu afričkog nogometa od ožujka 2017. godine kada je postao i potpredsjednik FIFA-e. Prethodno je bio igrač i trener te predsjednik nogometnog saveza Madagaskara. Bio je i politički aktivan u svojoj zemlji kao ministar sporta i ribarstva te potpredsjednik senata.

U lipnju prošle godine, samo dan nakon što je na izbornom kongresu Gianni Infantino dobio novi mandat na čelu FIFA-e, Ahmad Ahmad je bio uhićen u Parizu u sklopu istrage o korupciji, a vezano za ugovor koji je CAF jednostrano raskinuo s tehničkim sponzorom Pumom kako bi potpisao suradnju s francuskom kompanijom Technical Steel.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter