Predstavljen projekt rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj

Foto: Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u srijedu je na konferenciji za medije najavio da gradski stadion u Kranjčevićevoj ulici vjerojatno sljedeće godine kreće u rekonstrukciju.

Cijena će biti nešto ispod 20 milijuna eura. Kapacitet stadiona će se povećati kako bi se na njemu mogle igrati europske utakmice. Stadion bi mogao biti obnovljen do proljeća 2025. godine.

Zagrebački gradonačelnik smatra da će stadion u Kranjčevićevoj biti jedan od najmodernijih u Europi zbog samoodrživosti. Bit će to zelen projekt, na stadionu će biti viseći vrtovi, ispod travnjaka bit će spremnici s vodom koji će grijati i hladiti travnjak, a na krovu paneli za proizvodnju struje. Parkirališta će se za utakmice koristiti vikendom, a preko tjedna pretvarat će se u zonu za rekreaciju građana s mogućnošću igranja košarke, malog nogometa, boćanja…

Broj mjesta na tribinama povećat će se na 12.000 i tribine će biti natkrivene te spuštene do razine travnjaka. Stadion će biti zatvoren sa svih strana kako bi se smanjila buka prema okolnim stanarima. “Uz stadion će biti izgrađen i parking te novi gradski trg. Na krovu će biti velike solarne ploče od kojih će se stadion napajati energijom. Bit će energetski održiv i po tome bi trebao biti jedan od najmodernijih stadiona u Europi”, rekao je Tomašević na konferenciji.

Najavljeno je da će to biti moderan i zeleni projekt, a kad se dovrši, u Kranjčevićevu će se ‘preseliti’ i Dinamo, kako bi se mogao srušiti Maksimirski stadion. “Maksimir je tema koja je prožvakana. Svi žele da ostane stadion na Maksimiru. Ne mislimo ići u daljnju rekonstrukciju stadiona koji je jedan od najružnijih u Europi. Bolje je srušiti postojeći i izgraditi novi. Pregovori za obnovu Maksimira idu u dobrom smjeru. Želimo napraviti dobro idejno rješenje kakva će biti financijska konstrukcija. Grad je spreman dati zemljište u koncesiju, ali neće ulagati novac iz kase. Do kraja mog mandata će se dogovoriti izgradnja novog Maksimira, a rekonstrukcija Kranjčevićeve je prvi korak u tome”, rekao je gradonačelnik.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter