Search
Close this search box.

Prekinuto izglasavanje proračuna Grada Zagreba zbog javnog financiranja Dinama

Pred zastupnike Skupštine grada Zagreba danas je na red došlo drugo čitanje Proračuna Grada Zagreba, koji je težak preko 7,5 milijardi kuna. Brojni zastupnici unaprijed su najavili kako se ne slažu s nacrtom proračuna, te je upućeno čak 44 amandmana na isti.

Jedan od amandmana došao je od lijevog bloka gradskih zastupnika (Zagreb je naš, Radnička fronta i Nova ljevica), koji su, između ostalog, tražili da novac ne ide u Dinamo zbog mutne pozadine kluba čiji su čelnici opterećeni sudskim procesima gdje ih se optužuje za najveći gospodarski kriminal u povijesti hrvatskog sporta. Lijevi blok traži ukidanje stavke financiranja vrhunskog sporta, te da se taj novac usmjeri malim sportskim klubovima i rekreacijskom sportu.

Sjednica je prekinuta tijekom govora Tomislava Tomaševića iz Zagreb je naš, koji je stavio admandman gdje bi se ukinula potpora vrhunskom sportu (Dinamo, Cibona, RK Zagreb…). Prenosimo što je Tomašević rekao o tome:

“Govorio sam u ime Kluba zastupnika lijevog bloka o proračunu i našim amandmanima i kad sam počeo govoriti o Bandiću i Mamiću dobio sam prvo opomenu, a nakon toga me HDZ-ov zastupnik izvrijeđao da sam kralj demagogije i ne volim hrvatske sportaše nakon čega je nastao kaos i prekinuta je sjednica. Sad je barem svima jasno u što se ne smije dirati. Predsjednik Skupštine je našem Klubu dodijelio danas već dvije opomene, a tek je prva točka…..”

Tomaševiću je replicirao Kazimir Ilijaš iz HDZ-a, rekavši kako u vrhunski sport spadaju i Cibona, Sandra Perković, braca Skelin, RK Zagreb te da Tomaševiću ne smeta Dinamo, nego simboli i ono što vrhunski klubovi i sportasš predstavljaju za Hrvatsku. Svoje izlaganje, Ilijaš je zaključio uz poruku Tomaševiću “Vama nek sija zvezda crvena”, čime je izazvao burne reakcije oporbenih zastupnika.

Ovakav rasplet malo koga čudi. Kako to obično biva sa HDZ-om, jedini argument u raspravi je da je suprotna strana mrzitelj svega hrvatskog, a da je bilo vremena, vjerojatno bi potegnuli i paralelu s orjunašima. O nastavku i ishodu ovog amandmana, izvijestit ćemo vas u narednim satima, danima…ili kad će se već izglasati proračun.

 

 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter