Preko trideset Društava prijatelja Hajduka poslalo otvoreno pismo ministru Orepiću

Ne jenjavaju reakcije javnosti na informacije da su navijači iz Prološca dobili 8.000 kuna zbog paljenja rođendanskih baklji, a da se pripadnici Torcide privode zbog neprijavljenog javnog okupljanja u Metkoviću. Tako su danas preko trideset Društava prijatelja Hajduka supotpisalo i poslalo otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću poručivši mu da ih ne može zastrašiti nikakvim represijama.

– Iako su Hajdukovi navijači uvijek spremni snositi sve sankcije za svoje postupke, u ovom slučaju bode u oči ogromna selektivnost MUP-ovih zaposlenika. Nisu kažnjavali članove HDZ-a koji su bakljadom u Dubrovniku dočekali predsjednika stranke u predizbornoj kampanji, ne kažnjavaju svatove koji svaki vikend pale baklje, ne kažnjavaju razne udruge građana koje na svojim proslavama koriste ista sredstva prilikom proslava jubileja i uredno ih objavljuju putem društvenih mreža i internetskih portala. Kažnjavaju se samo navijači Hajduka, u trenutku dok su jedna od rijetkih svijetlih točaka društva.

Stoji između ostalog u priopćenju, uz napomenu da će oni svoje kazne platiti, ali isto tako očekuju primjenu zakona prema svima jednako, te uklanjanje ljudi iz represivnog aparata koji nedvojbeno pripadaju kamarili prijatelja vlasnika većine domaćeg nogometa i pitaju se kada će se sankcionirati oni koji ne provode Zakon o sportu.

Pismo potpisuju DPH-ovi: Bjelovar, Brela, Drniš, Đakovo, Feričanci, Jouml;nkouml;ping, Los Angeles, Mljet, Muuml;nchen, Novalja, Obrovac, Omiš, Osijek, Pag, Ploče, Proložac, Sinj, Sisak, Sisak, Slatina, Slavonski Brod, Steyr/Linz, Stuttgart, Sydney, Šibenik, Tučepi, Umag, Vukovar, Zadar, Zagreb i Zuuml;rich


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter