Search
Close this search box.

Premier liga dozvolila kontaktne treninge

Foto: Pixabay

Klubovi Premier lige izglasali su jednoglasnu odluku da momčadi mogu započeti s kontaktnim treninzima. Radi se o drugoj fazi povratka nogometnim natjecanjima, a točan datum nastavka sezone još uvijek nije objavljen. Kao realne opcije spominju se 19. ili 26. lipnja.

Iako su kontakti na treningu dozvoljeni i dalje je igračima savjetovano da izbjegavaju bilo kakve neophodne dodire. Klubovi će i dalje dva puta tjedno nastaviti s provođenjem testiranja na koronavirus.

Posljednji val testiranja obavljen je 19., 21. i 22. svibnja, a u njemu je sudjelovalo 996 igrača, trenera i osoblja iz 20 klubova najvišeg ranga natjecanja. Dva testa iz dva različita kluba bila su pozitivna. U prvom pak valu testiranja koji je proveden na uzorku od 748 pojedinaca 17. i 18 svibnja zabilježeno je šest pozitivnih slučajeva. Pozitivne osobe idu u sedmodnevnu izolaciju, a ostatak momčadi nastavlja s radom. 

Iz Premier lige na koncu navode da je zdravlje nogometaša i svih uključenih njihov prioritet i da do nastavka sezone neće doći dok ne bude posve sigurno. 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter