Search
Close this search box.

Premier liga se povlači s ruskog TV tržišta

Foto: Pixabay

Engleska Premier liga te svi njeni klubovi jednoglasno su donijeli odluku da se povlače s ruskog TV tržišta. Zbog ruske vojne invazije na Ukrajinu odlučili su suspendirati ugovor o TV pravima s tvrtkom Rambler (Okko sport) vrijedan 8,2 milijuna dolara po sezoni pa tako ljubitelji nogometa u Rusiji više neće moći pratiti ponajbolju svjetsku ligu putem malih ekrana.

Njihov potez je pozdravio britanski ministar sporta Nigel Huddleston koji je poručio: “U potpunosti podupiremo Premier ligu u njenoj odluci da prestane prenositi utakmice u Rusiji kao odgovor na Putinovu barbarsku i besmislenu invaziju na Ukrajinu. Rusiji se ne može dozvoliti da putem sporta legitimizira svoj ilegalni rat.” 

Uz osude zbog eksalacije nasilja u Ukrajini te poziva na uspostavu mira Premier liga je donijela odluku i o donaciji milijun funti kako bi se pomogli građani zahvaćeni ratom. Proteklog vikenda je potpora ukrajinskom narodu iskazana na svim utakmicama Premier lige na način da su kapetani momčadi nosili posebne trake, poruke potpore su prikazane na semaforima i led panelima, a igrači, treneri, osoblje i navijači su se uoči početka utakmica trenutnom promišljanja solidarizirali sa svim žrtvama rata.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter