Search
Close this search box.

Premierligaši sezonu namjeravaju nastaviti na neutralnim terenima

Foto: Pixabay

Klubovi engleske Premier lige su danas održali četverosatni video sastanak na kojem su raspravljali o nastavku nogometne sezone odnosno “Projektu Restart”. Svih 20 premierligaša se izjasnilo da je za nastavak natjecanja kako bi se izbjegli veliki financijski gubici od TV prava, a kao ciljani datum povratka na terene definiran je 8. lipanj. S treninzima bi se pak postupno započelo od 18. svibnja.

Novi sastanak klubova je zakazan za petak, 8. svibnja, a dan ranije će biti poznat i stav vlade u vezi popuštanja mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Na sastanku se raspravljali i o soluciji da se preostala 92 susreta igraju na 12 neutralnih stadiona pred praznim tribinama. Utakmice bi se organizirale na način da nijedan klub ne bi igrao na svom stadionu, a u obzir bi došli oni stadioni koji su smješteni izvan urbanih sredina kao što su arene Arsenala, Man Cityja i West Hama.

Raspravljalo se i o potrebi redovnog testiranja igrača te osoblja na koronavirusa. Liga je zbog toga investirala i u posebne strojeve koji imaju kapacitet obrade jednog testa u roku od dva i pol sata, a cijena im je 36.000 funti po komadu. Testovi će se obavljati dva puta tjedno što znači da će do konca sezone trebati obaviti oko 66.000 testiranja.

Klubovi su također zaključili da se definitivno prekidaju natjecanja za mlađe dobne kategorije, od U9 do U23, ali još nije određeno hoće li se priznati trenutno stanje na ljestvicama ili će doći do poništenja sezone.

Kad je u pitanju Championship razmišljanja nogometnih vlasti idu u smjeru da promocije bude i ako se sezona ne može nastaviti na način da bi se u rang više plasirali Leeds i WBA kojeg vodi Slaven Bilić i koji trenutno zauzimaju dva vodeća mjesta na ljestvici. Klubovi od 3. do 6. mjesta (Fulham vs Preston i Brentford vs Nottingham Forest) bi pak igrali doigravanje na način da se polufinale i finale organiziraju na neutralnim terenima bez prisustva gledatelja.

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter