Preokret! Sudačka komisija na čelu s Brunom Marićem počinje s radom sljedeći tjedan

Facebook/Hrvatska udruga "Nogometni sindikat"
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Novi preokret po pitanju sudačke organizacije u hrvatskom nogometu! Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na jučer održanoj sjednici donio je odluku da Komisija nogometnih sudaca s radom počinje 15. ovog mjeseca.

Podsjetimo, nakon otvorenog rata između različitih struja hrvatskog nogometa i teških optužbi iznošenih od strane čelnika Dinama, Gorice, Slaven Belupa i Rijeke na račun sudaca, medijski predvođeni predsjednikom uprave Rijeke i dopredsjednikom Saveza Damirom Miškovićem, čelnici hrvatskog nogometa u veljači su raspustili Komisiju nogometnih sudaca i od tada se najneizvjesnije prvenstvo u povijesti države igra bez formalno/institucionalno nadležnih i odgovornih za ovu sferu nogometne igre.

Odlukom od 10. ožujka na prijedlog nogometnih središta izbarana je nova Komisija nogometnih sudaca, a za predsjednika iste odlukom Izvršnog odbora izabran je Bruno Marić. To je za posljedicu imalo novi potres u organizaciji iz razloga što je drugi kandidat za tu poziciju – Damir Batinić, na ponuđenu poziciju dopredsjednika nove komisije – podnio ostavku i to priopćenjem u kojem je, između ostalog, naveo da mu je ‘Bruno Marić nudio pomoć pri lobiranju kod Zdravka Mamića’.

Novoformirana Komisija nogometnih sudaca trebala je s radom, sukladno odluci Izvršnog odbora, početi tek od 1. lipnja ove godine, dakle po okončanju aktualne sezone. Čitavo vrijeme kroz medije je takva odluka (da se prvenstvo završava bez ovog bitnog tijela) od strane nadležnih i novog šefa sudaca Bruna Marića komunicirana kao nešto potpuno normalno, a sada (bez objašnjenja) dolazi do potpunog preokreta.

Tako ćemo sada standardnom HNS praksom donošenja odluka ‘navrat nanos’ ipak od 15. travnja u ostatak ove neizvjesne sezone ući s Komisijom nogometnih sudaca u sljedećem sastavu: predsjednik Bruno Marić, dopredsjednik Vlado Svilokos, članovi Ivica Modrić, Edi Šunjić, Ante Vučemilović Šimunović ml.. Šime Vukić i Tomislav Petrović.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email