Pretresi u uredima Njemačkog nogometnog saveza zbog sumnji na porezne prijevare

Izvor: dfb.de
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Danas tijekom jutra izvršeni su pretresi u uredima Njemačkog nogometnog saveza (DFB) zbog sumnji o počinjenju poreznih prijevara. Tužitelji iz Frankfurta objavili su da je oko dvjesto službenika sudjelovalo u pretresima sjedišta DFB-a te regionalnih saveza u Hessenu, Bavarskoj, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Donjoj Saskoj i Falačkom Porajnju.

Prema pisanju njemačkih medija istraga je usmjerena prema šestero bivših i trenutnih činovnika DFB-a, koje se tereti da su svjesno umanjivali prihode od oglašavanja za domaće utakmice reprezentacije u 2014. i 2015. godini. Konkretno se pretpostavlja da je riječ isključivo o prihodima od oglašavanja na stadionima. Iznos poreza koji se izbjegao platiti ovim djelovanjem prema procjenama je nešto veći od 4,7 milijuna eura.

Imena osumnjičenika nisu objavljena, a DFB je u svom kratkom priopćenju naveo da “na temelju istrage postoji sumnja da su optuženi znali za porezne nepravilnosti, ali su ih i svjesno provodili kako bi Savez u velikim razmjerima izbjegao porezne namete”.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter