Prijava DTSM-a uspješna: Kodžoman će morati napustiti Dinamo

Screenshot: Sport nedjeljom

Prijava koju je u prosincu sportskoj inspekciji podnijela udruga Dinamo – to smo mi, a u kojoj se prijavljuje predsjednika Uprave GNK Dinamo Igora Kodžomana, rezultirala je rješenjem kojim se Kodžomanu zabranjuje djelovanje u sportu.

>> “Dinamo to smo mi” prijavio Sportskoj inspekciji predsjednika Uprave Dinama: Izbacite ga iz sporta

Ono o čemu smo pisali da je neizbježno za Kodžomana ovih je dana Sektor za sportsku inspekciju pri Gradskom kontrolnom uredu Grada Zagreba potvrdio nekolicini medija. Igor Kodžoman zbog pravomoćne presude prekršajnog suda, prema kojoj su Kodžoman i Dinamo krivi što sukladno Zakonu o sportu nisu objavili godišnji financijski izvještaj, više neće moći obavljati funkciju predsjednika uprave kluba. Dinamo je zbog ovog prekršaja prema tadašnjim saznanjima portala Telegram novčano kažnjen s 12 tisuća kuna, dok je Kodžomanu izrečena novčana kazna od 1.200 kuna.

>> PLAVE KRONIKE: Kodžoman će morati otići, samo mu to sportska inspekcija još nije rekla

Treba naglasiti da su iz Dinama danas portalu Telegram izjavili da odluku nadležnog tijela Gradskog kontrolnog ureda Grada Zagreba još uvijek nisu primili, te da će se o sadržaju iste očitovati po primitku. Također spomena vrijedno jest i to da je predsjednik Dinama Mirko Barišić nakon potvrde postojanja presude za gore spomenuti portal izjavio da te presude nema i da ona nije pravomoćna. Tu tezu je, eto, potvrdama medijima ovih dana demantiralo nadležno tijelo Grada Zagreba.

Zaključno, Kodžomana će klupska i vlastita aljkavost koštati sukladno stavku 4. Članka 13. Zakona o sportu, istog onog zbog kojeg je (iz drugih razloga) bivši predsjednik Hajduka Marin Brbić bio spriječen u prilaganju zakonski pravovaljane kandidature za Nadzorni odbor Hajduka.

>> Marin Brbić ne može biti kandidat za Nadzorni odbor HNK Hajduk Split

https://nogometplus.net/index.php/domaci_nogomet/prosto-nadrealno/


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter