Priopćenje NK Lokomotive – obmana ili neznanje?

Share on whatsapp
Share on telegram

NK Lokomotiva danas je objavila priopćenje za javnost u kojem navode kako jeVisoki Upravni sud odbio tužbu Udruge “Naš Hajduk” vezano za odnos Dinama i Lokomotive. U objavi ističu kako sud smatra da se njihovim odnosom ne narušava regularnost tržišnog, kao i sportskog natjecanja.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Promptno je reagirala i Udruga “Naš Hajduk” čije priopćenje prenosimo u cjelosti:

NK Lokomotiva obmanjuje javnost priopćenjem koje je objavljeno danas u medijima, a u kojem navode kako je Visoki upravni sud odbio tužbu Udruge “Naš Hajduk”.

Udruga “Naš Hajduk” je, podsjećamo, u srpnju prošle godine poslala tužbu Upravnom sudu u Splitu (koji je to, uslijed promjene zakonske nadležnosti, proslijedio Visokom Upravnom sudu RH). Tužba je bila povodom odluke Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) kojom se proglašavaju nenadležnom u slučaju kartela Dinama i Lokomotive. Iako je AZTN tada utvrdio da se radi o jednom subjektu, proglasili su se nenadležnim, jer se radi, po njima, o sportskom nadmetanju.

Nakon objavljene vijesti iz NK Lokomotive provjerili smo na Visokom upravnom sudu RH status našeg predmeta te dobili potvrdu kako nikakva presuda u našem predmetu nije donesena.

Dokument kojeg je NK Lokomotiva, zajedno sa NK Dinamom i udrugom “Naš Hajdukrdquo; dobila od strane Visokog upravnog suda RH zove se ODGOVOR NA TUŽBU od AZTNmdash;a.

Naime, u ovom postupku udruga Naš Hajduk je tužitelj, a Agencija je tuženik.

Na naše navode iz tužbe, Agencija se očitovala te je na kraju svog očitovanja predložila da sud donese presudu kojom se tužba odbija. Ako su u NK Lokomotivi ovaj dokument zamijenili sa presudom suda, onda se radi o pravnom neznanju epskih razmjera od strane njihovih pravnika i njihovog predsjednika koji je ujedno i odvjetnik i predsjednik disciplinske komisije HNS. S druge strane, ako nije riječ o neznanju, onda se radi o sramotnom pokušaju pritiska od strane NK Lokomotive na sudbenu vlast, s obzirom da su svi portali i mediji prenijeli vijest da je presuda donesena.

Ukoliko NK Lokomotiva raspolaže presudom, pozivamo ih da udruzi, kao stranci u postupku, ali i javnosti, predoče presliku presude.

Udruga “Naš Hajduk”

BI

Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on whatsapp
Share on telegram
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno