Priopćenje NK Lokomotive – obmana ili neznanje?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

NK Lokomotiva danas je objavila priopćenje za javnost u kojem navode kako jeVisoki Upravni sud odbio tužbu Udruge “Naš Hajduk” vezano za odnos Dinama i Lokomotive. U objavi ističu kako sud smatra da se njihovim odnosom ne narušava regularnost tržišnog, kao i sportskog natjecanja.

The Ultimate Managed Hosting PlatformPromptno je reagirala i Udruga “Naš Hajduk” čije priopćenje prenosimo u cjelosti:

NK Lokomotiva obmanjuje javnost priopćenjem koje je objavljeno danas u medijima, a u kojem navode kako je Visoki upravni sud odbio tužbu Udruge “Naš Hajduk”.

Udruga “Naš Hajduk” je, podsjećamo, u srpnju prošle godine poslala tužbu Upravnom sudu u Splitu (koji je to, uslijed promjene zakonske nadležnosti, proslijedio Visokom Upravnom sudu RH). Tužba je bila povodom odluke Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) kojom se proglašavaju nenadležnom u slučaju kartela Dinama i Lokomotive. Iako je AZTN tada utvrdio da se radi o jednom subjektu, proglasili su se nenadležnim, jer se radi, po njima, o sportskom nadmetanju.

Nakon objavljene vijesti iz NK Lokomotive provjerili smo na Visokom upravnom sudu RH status našeg predmeta te dobili potvrdu kako nikakva presuda u našem predmetu nije donesena.

Dokument kojeg je NK Lokomotiva, zajedno sa NK Dinamom i udrugom “Naš Hajdukrdquo; dobila od strane Visokog upravnog suda RH zove se ODGOVOR NA TUŽBU od AZTNmdash;a.

Naime, u ovom postupku udruga Naš Hajduk je tužitelj, a Agencija je tuženik.

Na naše navode iz tužbe, Agencija se očitovala te je na kraju svog očitovanja predložila da sud donese presudu kojom se tužba odbija. Ako su u NK Lokomotivi ovaj dokument zamijenili sa presudom suda, onda se radi o pravnom neznanju epskih razmjera od strane njihovih pravnika i njihovog predsjednika koji je ujedno i odvjetnik i predsjednik disciplinske komisije HNS. S druge strane, ako nije riječ o neznanju, onda se radi o sramotnom pokušaju pritiska od strane NK Lokomotive na sudbenu vlast, s obzirom da su svi portali i mediji prenijeli vijest da je presuda donesena.

Ukoliko NK Lokomotiva raspolaže presudom, pozivamo ih da udruzi, kao stranci u postupku, ali i javnosti, predoče presliku presude.

Udruga “Naš Hajduk”

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter