Priopćenje potencijalnog novog većinskog vlasnika Cibalije povodom otvaranja ponude

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je danas Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera HNK Cibalia Vinkovci š.d.d. objavilo da je na ponovljeni javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica kluba stigla jedna ponuda, ona tvrtke GEM d.o.o. iz Vinkovaca, službenim priopćenjem oglasili su se i potencijalni novi vlasnici slavonskog kluba.

Podsjetimo, tvrtka GEM d.o.o. predala je ponudu u iznosu od 101.000,00 kuna za oko 52 posto vlasničkog udjela HNK Cibalia, a ista je u vlasništvu Danice Elez, Frane Bote i Ivana Cvitkovića, koji je i većinski vlasnik. Sljedeća faza u ovom procesu jest mišljenje povjerenstva koje čine predstavnici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca. Ukoliko povjerenstvo izglasa prihvatljivost ponude odluka o daljnjem postupanju biti će proslijeđena samom Gradskom vijeću Grada Vinkovaca. Sjednica na tu temu predviđena je za kraj veljače, a ako GEM d.o.o. zadovolji i predstavnike lokalne vlasti u Vinkovcima za finalizaciju prodaje dionica potrebno je dobiti odobrenje Povjerenstva za profesionalne klubove koje djeluje pri Središnjem uredu za šport.

>> Na ponovljeni javni poziv za kupnju dionica Cibalije pristigla jedna ponuda

Iz priopćenja tvrtke GEM d.o.o. (u kojem se uvodno navode formalnosti postupka) izdvajamo završni dio:

“GEM d.o.o. će u predmetnom razdoblju do donošenja odluke Gradskog vijeća Grada Vinkovaca napraviti dubinsku analizu svih stanja HNK Cibalia, te donijeti konačnu odluku o kupovini kluba. Vlasnik i predsjednik uprave, te direktor društva GEM d.o.o. izjavljuje: “Predao sam ponudu sa željom da pomognem našem stoljetnom klubu, želim da naša djeca i unuci i dalje imaju priliku trenirati i biti dio jedne pozitivne priče oko naše Cibalije. Znam koliko ovaj klub znači građanima i svima nama koji živimo u gradu na Bosutu. Kao investitor moram sada dubinski skenirati sve i sa stručnim timom još jednom proći sve detalje. O Cibaliji neću govoriti ja, govoriti će profesionalci i stručni ljudi po zaključenju ugovora. Pred nama je tri tjedna i moramo ispoštovati proceduru, a ukoliko se potpiše ugovor možemo govoriti o planovima i predstaviti ljude koji će voditi klub i vratiti mu sjaj i mjesto koje zaslužuje. Moje namjere da pomognem Cibaliji iskazane su u pravo ponudom koju sam predao. Mislim kako kao gospodarstvenik koji živi i radi u ovom gradu imam odgovornost uključiti se i ne dopustiti da ovaj klub koji je ponos i dika naših Vinkovaca propadne”.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email