Prodaja HNK Šibenik: Povjerenstvo dalo ‘zeleno svjetlo’, na redu Gradsko vijeće

Foto: Facebook/HNK Šibenik
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Povjerenstvo za provedbu postupka javnog prikupljanja ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika danas je u Gradskoj upravi održalo treći sastanak na temu ponuda Paramount Grupe d.o.o., te je utvrdilo prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za kupnju dionica šibenskog drugoligaša.

U prijevodu, jedini zainteresirani kupac od povjerenstva je dobio zeleno svjetlo za nastavak realizacije otkupa HNK Šibenik.

Podsjetimo, na prvi javni poziv za otkup većinskog paketa u vlasničkom udjelu HNK Šibenika – objavljenom još početkom 2018. godine – nije stigla nijedna ponuda.

https://nogometplus.net/index.php/domaci_nogomet/skupa-igra/

Od 9 članova povjerenstva na sjednici je danas pristuno bilo njih osam. ‘Za’ je glasovalo njih sedam: Dario Kulušić (HDZ), Joško Šupe (SDP), Anton Dobra (Milan Bandić 365), Rikard Marenzi (NLSP), Dalibor Perak (Loza), Neven Samaržija (Hrast) i Milorad Mišković (HSS); dok je jedina suzdržana bila predsjednica povjerenstva Ljubica Kardum (HSU). Ona je svoju odluku za Šibenski.hr pojasnila sljedećim riječima:

“Od početka ovog postupka isto razmišljam. Moj stav je da javni poziv vrvi greškama i zato sam bila za njegovo ponavljanje. Međutim, većina mojih kolega iz Povjerenstva drži kako se te greške mogu ispraviti u ugovoru koji će se naći na sjednici Gradskog vijeća. Vjerujem da većina misli bolje od mene, ali ja od svojih stavova ne odustajem”.

Predstavnici Paramount grupe tako su svojim odgovorima na dodatna pitanja (koja im je na drugom sastanku dostavilo povjerenstvo) evidentno zadovoljili članove istog, a hoće li im to poći za rukom i u Gradskom vijeću u kojem većinu sa svojim partnerima ima HDZ, ostaje vidjeti.

>> Prodaja HNK Šibenik: Povjerenstvo ponovno bez odluke

Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, sukladno Javnom pozivu, donosi upravo Gradsko vijeće Grada Šibenika, a na današnjoj sjednici Povjerenstvo je predložilo i da mogući prijedlog ugovora s budućim investitorom bude upućen Gradskim vijećnicima na razmatranje.

Sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se trebala donijeti konačna odluka o prodaji HNK Šibenika tvrtki Paramount Grupa d.o.o. vjerojatno neće biti održana prije sredine kolovoza.

https://nogometplus.net/index.php/domaci_nogomet/druga-hnl/sibenik-s-d-d/tko-su-ljudi-koji-stoje-iza-potencijalnog-preuzimanja-hnk-sibenik/


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter