Radi Ajduka iša i priko bila svita, a sad ostaje zauvijek na Poljudu

Foto: Naš Hajduk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Svako od 800 imena, koliko ih trenutno broji naš Park na Poljudu, iza sebe krije posebnu priču i emociju vezanu uz Hajduk. Takva je i ona Jure Gizdića, jubilarnog osamstotog imena koje ostaje uz Hajduk za sva vrimena, navode iz Udruge Naš Hajduk.

Kao uspomenu na djeda i pradjeda i njegovu neizmjernu ljubav prema Hajduku, njegova brojna unučad i praunučad odlučila je smjestiti njegovo ime upravo tamo gdje bi i on sam htio, uz Hajduk.

– “Jure je bio prvi čovjek iz Klisa koji je išao na utakmice Hajduka još 30–tih godina, naravno pješke u Klis i iz Klisa. Prvi put van Splita išao je davne 1935. s 20 godina i to na utakmicu protiv Građanskog u Zagreb, a tada se po Klisu pričalo da radi nekog Ajduka ide priko bila svita”, prepričava gdje ga je privrženost Hajduku sve nosila njegov unuk Jurica.

Uz Hajduk, bio je aktivan i na drugim poljima pa će u povijesnim knjigama ostati upisan kao prvi predsjednik današnjeg Uskoka iz Klisa. Preminuo je, sada već davne, 1980. godine, a imenom u parku Za sva vrimena uspomena na njega živi vječno.

 “Hajduk mu je uz obitelj bio na prvom mjestu i neka vječno stoji njegovo ime na Poljudu, kao odraz naše zahvalnosti. Znamo da bi bio sretan biti zauvijek uz Bajdu, Franu, Luku, Gazdića…”, zaključio je Jurica.

Ako želiš upisati ime na Poljud zauvijek to možeš učiniti na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/, zaključuju iz Našeg Hajduka.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email