Search
Close this search box.

Rafa Benitez postao tek drugi trener u povijesti koji je vodio Liverpool i Everton

Foto: Everton

Rafa Benitez je imenovan novim trenerom Evertona s kojim je dogovorio suradnju za sljedeće tri godine. Španjolski stručnjak je tako postao drugi trener u povijesti koji će voditi ljutite rivale Liverpool i Everton. Prvi je bio William Edward Barclay koji je 1888. godine prvo vodio Everton, a potom je četiri godine kasnije preuzeo Liverpool.

“Oduševljen sam dolaskom u Everton. Tijekom razgovora s vodstvom kluba impresioniran sam ambicijama koje su pokazali, kao i željom da ovom povijesnom klubu donesu uspjeh. Odlučan sam igrati veliku ulogu u pomaganju ovom velikom klubu da ostvari svoje ambicije.”, izjavio je novi trener Evertona.

Benitez na Goodison Park stiže kao zamjena za Carla Ancelottija koji je prije mjesec dana otišao u Real Madrid. 61-godišnji strateg je Liverpool vodio od 2004. do 2010. godine te je u tom periodu osvojio Ligu prvaka, FA kup i engleski superkup. U bogatoj trenerskoj karijeri radio je i u drugoj momčadi Real Madrida, Real Valladolidu, Osasuni, Extramaduri, Tenerifama, Valenciji, Interu, Chelseu, Napoliju, Real Madridu i Newcastleu, a posljednji angažman je imao u kineskom Dalianu.

Od trofeja se još može podičiti s dva naslova prvaka Španjolske, osvajanjem Kupa Uefa i Europske lige, talijanskog kupa, dva talijanska superkupa te FIFA klupskim prvakom svijeta.

Zadnje objavljeno

Twitter