Ramos: “Kad sam odlučio prihvatiti produženje ugovora, ponuda Reala više nije bila važeća”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U Madridu je danas održana oproštajna konferencija za medije na kojoj se od Reala nakon 16 godina oprostio Sergio Ramos. Kapetan kraljevskog kluba je u tom periodu upisao 671 nastup i 101 pogodak, a u pet navrata je osvojio prvenstvo Španjolske dok je četiri puta bio prvak Europe.

Na rastanku od Reala Ramos je između ostaloga poručio: “Mnoge stvari su se dogodile, okolnosti koje se događaju u životu. Prva stvar koju želim reći je da nikad nisam želio napustiti Real Madrid, uvijek sam želio ostati. Da bih kratko i detaljno mogao objasniti, moram se vratiti na period kad smo prošle sezone tijekom “lockdowna” osvojili LaLigu, što smo i proslavili. Nakon toga klub mi je ponudio novi ugovor, ali je zbog situacije s COVID-om sve stavljeno u stranu. U posljednjih nekoliko mjeseci klub mi je ponudio novi jednogodišnji ugovor sa samjenom plaćom. Novac nikad nije problem, jasno sam rekao predsjedniku da se ne radi o ekonomskim razlozima. Problem je bio s dužinom trajanja ugovora, ponudili su mi jednu godinu, a ja sam želio suradnju na dvije godine, zbog stabilnosti za moju obitelj.”

Potom je nastavio: “U našem posljednjem razgovoru rekao sam da prihvaćam tu ponudu, ali dobio sam odgovor da ona više nije na stolu. Rečeno mi je da je ta ponuda imala rok do kada sam se trebao izjasniti, iako za to nikad prije nisam čuo.” 

Ramos je govorio i žali li zbog nekih trenutaka u klubu te hoće li razlaz na ovakav način utjecati na njegov odnos s predsjednikom Florentinom Perezom: “Kada kupujete Sergia Ramosa, dobivate ga sa svim njegovim vrlinama i manama. Ja volim biti ja. Moj odnos s predsjednikom bio je izvanredan, poput oca i sina. Vječno ću mu biti zahvalan. Doveo me u Real Madrid i nikad neću izreći neku izjavu protiv njega jer u obitelji postoje i razmirice te svatko mora paziti na svoje interese. Uvijek se rado sjetim naših zagrljaja. Nesporazumi su prošlost. Ne želim sukobe, ali reći ću istinu. Žao mi je što nisam dao konferenciju za medije kad sam napuštao Sevillu na onakav način, ali u tisuću puta opet bih potpisao za Real Madrid. To je jedna od najboljih odlula u mom životu”, zaključio je Ramos.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter