Raspisan natječaj: Krenuli izbori za Nadzorni odbor Hajduka!

Natječaj za četvrte izbore za Nadzorni odbor HNK Hajduk Split raspisan je danas, a na ovogodišnjim izborima sudjelovat će najveći broj članova do sada te birati 5 članova Nadzornog odbora koji će u iduće četiri godine nadzirati rad Uprave.

Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti od danas, 31. svibnja pa sve do 14. lipnja, a zatim će uslijediti period od dva tjedna u kojem će se provjeravati prijave i žalbe. Tko su kandidati javnost će saznati 1. srpnja.

– Možemo već sada kazati da će se kandidirati dovoljan broj redovnih članova Hajdučke zajednice koja je i osnovana kako bi, uz savjetodavnu ulogu, predlagala kandidate za izbore. Uz njih priliku za kandidaturu imaju i svi oni koji prikupe minimalno pedeset potpisa podrške članova. Naravno, jedni i drugi moraju zadovoljavati ostale uvjete natječaja, pojasnio je tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić.

Među traženim kriterijima na ovim izborima stavljen je dodatni naglasak na one koji imaju iskustvo u upravljanju i nadziranju većih sustava.

– Detaljnom analizom i kroz razgovore s brojnim stručnjacima došli smo do zaključka kako je za sustav veličine Hajduka potrebno imati Nadzorni odbor koji ima iskustva u djelovanju u takvim sustavima uz nužno razumijevanje konteksta Hajduka. Tim kriterijima smo se i primarno vodili prilikom izbora inicijalnih redovnih članova Hajdučke zajednice. Svakim izborima ljestvicu kriterija podižemo jer smatramo kako je samo najbolje dovoljno dobro za Hajduk, opisao je detalje oko kriterija Domikulić.

Izbori se održavaju s jednim krugom glasovanja koji će biti 15. srpnja, a glasovanje je kao i na prošlim izborima elektronsko. Svi članovi će se već mjesec dana ranije moći registrirati za sudjelovanje.

– Izbori za Nadzorni odbor su najveći događaj u radu Našeg Hajduka. To je cilj zbog kojeg prikupljamo članove i otkupljujemo dionice. Upravo kroz izbore u punom smislu riječi živimo Hajduk kao klub svojih navijača, najavio je ovaj važan događaj predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić dodajući kako će novi Nadzorni odbor s radom započeti 1. rujna.

Kompletnu dokumentaciju za prijavu na natječaj možete pronaći na https://bit.ly/Dokumenti_Izbori2022.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter